4 dolog, amire figyelj, hogy ne száradjon ki a csirkemelled

A csirkemell gyorsan elkészíthető, finom, és még kalóriaszegény is, így nem véletlen, hogy szívesen készítjük sütve, sütőben, roston. Egyetlen egy buktatója mégis van: könnyen kiszárad, ha nem tartunk be néhány szabályt. Jöjjön az omlós, szaftos csirkemell 4 titka.

A csirkemell egy fantasztikus alapanyag, amit szinte mindenki szeret, így igen népszerű. Bár elkészítése nem nagy ördöngösség, mégis könnyedén elrontható, ha nem figyelünk oda néhány dologra, ugyanis könnyen kiszáradhat a csirkemell, illetve kemény és rágós lehet. Szerencsére tényleg csak néhány szabályt kell betartani azért, hogy ne száradjon ki a csirkemell.

4 dolog, amire figyelj, hogy ne száradjon ki a csirkemelled

A csirkebőr érték!

Bár tudjuk, hogy a filézett csirkemellel sokkal kevesebb a dolog, mégis érdemes csontosat választani, hiszen azon gyakran a bőrt is rajta hagyják. Hogy miért is jó, ha van a csirkén egy plusz zsíros réteg?

A bőr megvédi a húst a kiszáradástól, vagy legalábbis csökkenti az esélyét annak, hogy túlzottan kemény legyen, mire a tányérra kerül. Persze nem muszáj megennünk a bőrt is, könnyedén lehúzhatjuk sütés után róla.

A filézett szeletek

Ha mindenképpen a filézett változatra szavaznál, akkor érdemes odafigyelned arra, hogy ne vágd papírvékonyra a szeleteket. Ha mégis így szereted, akkor sütés előtt forgasd bele őket egy kis lisztbe, ezzel ugyanis meggátolhatod, hogy nagyon gyorsan távozzon a húsból a víz.

Pácolj!

Egy jó olajos páccal is sokat segíthetsz a dolgon. Elég 3-4 órán át állni hagyni, és máris sokkal magabiztosabban vághatsz neki a sütésnek. Ha ebédre tervezel csirkemellet, reggel dobd bele a pácba, ha pedig vacsorára, akkor időzítsd ebéd utánra ezt a pár perces műveletet, a többi megy majd magától.

Magas hőfokon pirítsd!

Érdemes forró serpenyőben készíteni a csirkemellet, hiszen így kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz. Nem félj attól, hogy belül nyers marad, hiszen így is képes átsülni, ha nem hagyod nagyon vastagra a szeleteket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...