A csirkecomb két legjobb barátja a méz és a mustár, ha édesen savanykás a vágyad

A csirkecomb gyakran kerül a hétvégi asztalra, épp ezért fontos, hogy mindig feldobjuk valami különleges, új ízzel. A mustár a legtöbb háztartásban megtalálható, így könnyedén felhasználhatjuk hús pácolására is.

A méz és a mustár egy alap ízkombináció, ha édesre és savanykásra vágyunk egyszerre. Ez a páros szinte mindennel jól működik, de természetesen a csirkehús a legjobb barátjuk. Ami igazán lényeges a sütéskor, hogy jól pirítsuk meg a csirkecombok külsejét, hiszen így kívül roppanós, belül puha hús vár minket. Ez a fűszeres, mégis egyszerű recept garantálja a cuppogást, hiszen csirkecombot csak úgy fogyaszthatunk, ha mindent leszopogatunk róla az utolsó ehető falatig.

Mustáros csirkecomb mézzel - Recept a képre kattintva nyílik!

Taroljon a mustár!

Ha ódzkodunk attól, hogy ezt az ízkombinációt ecseteljük a combokra, akkor sem kell megijednünk, egyszerűen orvosolhatjuk a problémát: hagyjuk el a mézet. A mustár önmagában is elég fűszeres ahhoz, hogy megízesítse a húst, főleg, ha többfélét használunk hozzá. A boltokban található mustárok legtöbbje savanykásabb ízű, azonban könnyedén rátalálhatunk pár édesebb változatra is. Amennyiben szeretnénk kicsit a textúrákkal is játszani, válasszunk magosat, így akár háromféle mustárt is használhatunk a páchoz.

A 'Mustáros csirkecomb mézzel' teljes receptjét küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...