Főzd meg Árpi eredeti csirke tikka masaláját, ha egy fűszeres kalandra vágysz

Beköszöntött a hideg idő, Pikács Árpi pedig pont jókor tért vissza a Nosalty stúdiókonyhájába, hogy felmelegítsen minket egy eredeti recept alapján készített, fűszeres csirke tikka masalával.

Ősz végén és télen komfortos, melengető, gazdagon fűszerezett és laktató fogásokra vágyik az ember, ebben a kategóriában pedig abszolút bajnoknak számít az indiai konyha. Érdemes vele hát megismerkedni, még akkor is, ha eleinte bonyolultnak tűnik rengeteg izgalmas fűszerével és trükkös technikájával. Ha pedig egy séf segítsége is kéznél van, hát annál könnyebb dolgunk lesz: lássuk, mit javasol Pikács Árpi a csirke tikka masala elkészítéséhez!

Főzd meg Árpi eredeti csirke tikka masaláját, ha egy fűszeres kalandra vágysz

Olvasd el Árpi séftippjeit a tökéletes csirke tikke masalához:

  • Szerencsére az indiai fűszerek nagy része itthon is beszerezhető, mind egész, mind őrölt formában. Válasszuk inkább az előbbit, és készítsük el saját fűszerkeverékünket az ételekhez!
  • Az egész fűszereket száraz serpenyőben pirítsuk meg, így intenzívebb ízük lesz.
  • Sütés előtt tegyük a csirkét joghurtos-fűszeres pácba, hogy szaftosabb legyen.

Ahhoz, hogy a tikka masalánk tényleg hasonlítson az eredeti verzióra, forró grillserpenyőben pirítsuk körbe a csirkét, hogy kellemes, füstös ízt kapjon, és szépen karamellizálódjon. Ez mind belefő majd az ízes szaftba.

  • A húsételhez készítsünk tisztított vajat (ghít), mert ez gazdagabb aromát ad neki, mint az egyszerű olaj.
  • Ahhoz, hogy tényleg szaftos legyen a hagymás alapunk, két fázisban adjunk hozzá némi vizet, majd forraljuk el, míg a szósz sűrű nem lesz.
  • A kész fogás ízét frissítsük limelével, hogy jobban összeérjenek az aromák.

Nézd meg videón, hogyan készíti Árpi a csirkét:

Ugye nem is olyan bonyolult?

Ha te is belefognál, a csirke tikka masala receptjét itt találod!

Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!

Fotók és videó: Simon Gábor
Recept: Pikács Árpi


Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...