Ősz végén és télen komfortos, melengető, gazdagon fűszerezett és laktató fogásokra vágyik az ember, ebben a kategóriában pedig abszolút bajnoknak számít az indiai konyha. Érdemes vele hát megismerkedni, még akkor is, ha eleinte bonyolultnak tűnik rengeteg izgalmas fűszerével és trükkös technikájával. Ha pedig egy séf segítsége is kéznél van, hát annál könnyebb dolgunk lesz: lássuk, mit javasol Pikács Árpi a csirke tikka masala elkészítéséhez!
Olvasd el Árpi séftippjeit a tökéletes csirke tikke masalához:
- Szerencsére az indiai fűszerek nagy része itthon is beszerezhető, mind egész, mind őrölt formában. Válasszuk inkább az előbbit, és készítsük el saját fűszerkeverékünket az ételekhez!
- Az egész fűszereket száraz serpenyőben pirítsuk meg, így intenzívebb ízük lesz.
- Sütés előtt tegyük a csirkét joghurtos-fűszeres pácba, hogy szaftosabb legyen.
Ahhoz, hogy a tikka masalánk tényleg hasonlítson az eredeti verzióra, forró grillserpenyőben pirítsuk körbe a csirkét, hogy kellemes, füstös ízt kapjon, és szépen karamellizálódjon. Ez mind belefő majd az ízes szaftba.
- A húsételhez készítsünk tisztított vajat (ghít), mert ez gazdagabb aromát ad neki, mint az egyszerű olaj.
- Ahhoz, hogy tényleg szaftos legyen a hagymás alapunk, két fázisban adjunk hozzá némi vizet, majd forraljuk el, míg a szósz sűrű nem lesz.
- A kész fogás ízét frissítsük limelével, hogy jobban összeérjenek az aromák.
Nézd meg videón, hogyan készíti Árpi a csirkét:
Ugye nem is olyan bonyolult?
Ha te is belefognál, a csirke tikka masala receptjét itt találod!
Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!
Fotók és videó: Simon Gábor
Recept: Pikács Árpi
Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide: