20 perces csirke piccata, ami krémes citromvajban fürdőzik

Ha valami vadítóan friss és rendhagyó csirkés főételen töröd a fejed, akkor tökéletes helyen vagy: ez a recept az olaszos virtustól izgalmas, a citromtól friss, a vajtól krémes, a kapribogyó pedig lekerekíti az ízeket, ahogy kell, szóval ki ne hagyd belőle! Ja, és összesen húsz perc!

A csirke piccata egy olasz-amerikai fúziós fogás, amely valójában serpenyőben ropogósra sült csirkemellszeletekből áll, citromvajas kapribogyóval. Ez egy olyan recept, amit minden hobbiszakácsnak ismernie kell, hiszen nemcsak hogy hihetetlenül elegáns és ízletes, de bármikor összedobható. Mindössze 20 perc alatt hétköznapi luxusvacsorával rukkolhatunk elő.

20 perces csirke piccata, teljes recept itt! (recept és fotók: Hering András)

A csirke piccata jól passzol rizskörethez vagy burgonyapüréhez, de a legjobban a tészta áll neki, hiszen így az összes citromos vajmártást hozzákeverhetjük, és egy csepp sem veszik kárba a mesterien savanykás szószból.

Őket (is) ajánljuk hozzá:

Ecetes-olívás tört burgonya

A legtöbben vajjal szoktuk dúsítani a tört burgonyát és a burgonyapürét, pedig érdemes kipróbálni olívaolajjal is, mert egészen zseniális! Egy görög gasztrobloggernél láttam ezt a ...

Lime-os barna rizs

Kb. 10 perccel és 2 edénnyel tart tovább, mint egy átlag párolt rizs, de a különbséget zongorázni lehet. Én magában is ellennék vele egy hétig, de könnyű halas fogások vagy fűszeres ...

Vegán krumplipüré

Egy jó krumplipüré sose rossz! Ráadásul egyáltalán nem ördöngösség teljesen tejmentesen elkészíteni, attól még simán lehet szuperfinom és krémes! Rántott zöldségek, raguk, ...

Hozzávalók életed egyik legjobb gyors vacsorájához:

800 g csirkemellfilé (4 db csirkemellfilé-szelet), 100 g finomliszt, 4 ek vaj, 2 ek olívaolaj, 1 db citrom, 2.5 dl csirke alaplé, 2 ek kapribogyó (lecsepegtetve), 2 ek petrezselyem, só, bors.

Elkészítés:

Tegyünk a lisztet, sót és borsot egy széles, lapos tálba, és keverjük össze. A csirkét beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lerázzuk róla.

Hevítsünk fel 2 evőkanál vajat és 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas lángon, amíg csillogni nem kezd. Ha nem férnek el a serpenyőben együtt a csirkemellszeletek, darabonként adjuk hozzá, majd oldalanként körülbelül 3 perc alatt süssük enyhén aranybarnára. Tegyük át a csirkét egy papírtörlővel bélelt tányérra. Ha szükséges, ismételjük meg a többi szelettel külön-külön.

20 perces csirke piccata, teljes recept itt! (recept és fotók: Hering András)

A citrom felét szeleteljük vékony szeletekre, és távolítsuk el a magokat. Adjuk hozzá a citromszeleteket a serpenyőben megmaradt vajmártáshoz, és főzzük illatosra, alig 30 másodpercig.

Forraljuk fel a csirkealaplevünket. Adjuk hozzá a citromos-vajas mártáshoz, majd körülbelül 3 percig lassan főzzük össze.

Állítsuk alacsonyabb fokozatra a hőt, majd keverjük hozzá a maradék 2 evőkanál vajat, a kapribogyót és a citrom másik feléből kifacsart citromlevet. Tegyük vissza a csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és süssük össze még 3-4 percig (vagy egészen addig, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke átmelegszik). Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsük.

20 perces csirke piccata, teljes recept itt! (recept és fotók: Hering András)

A 20 perces csirke piccata teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

20 perces csirke piccata, teljes recept itt! (recept és fotók: Hering András)

Recept és képek: Hering András

20 perces csirke piccata, teljes recept itt! (recept és fotók: Hering András)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több rendhagyó recept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...