Rákkeltő anyagot tartalmazhat az egyik kedvenc gyorskajánk

Egy friss német vizsgálat szerint akár a rák kialakulásához is hozzájárulhat az egyik legnépszerűbb gyorséttermi étel.

Rossz hírünk van a csirkenuggets rajongói számára, ugyanis foszfáttartalmú adalékanyagokat és potenciálisan rákkeltő 3-MCPD észtereket találtak a boltokban és gyorséttermekben kapható panírozott csirkefalatokban, írja a Házipatika oldala.  

Hihetetlen dolog derült ki az egyik kedvenc gyorskajánkról

Nagy probléma akadt a chicken nuggets-cel

A német ÖkoTest nevű oldal szerint egy átfogó vizsgálat nemrég megállapította, hogy a három, itthon is népszerű gyorsétteremben is kapható csirkefalatkákban foszfáttartalmú adalékanyag található.

Sőt, az egyik neves márka gyorsfagyasztott falatkáiban és az egyik gyorsétteremlánc által kínált nuggetsben nagy mennyiségben találtak potenciálisan rákkeltő 3-MCPD észtereket is. További kérdéseket vet fel, hogy néhány csirkefalatkánál akár a 40 százalékot is elérte a panír aránya.

Forrásunk volt.


További aktuális híreink:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...