3 szokatlan húsfajta, amely legalább olyan finom és omlós, mint a csirke

Ha mindig csak csirkét vagy pulykát fogyasztunk, akkor gyorsan unalmassá válhatnak ezek az alapanyagok. Mutatunk pár alternatívát, amelyeknek nemcsak hasonló a tápértéke, de talán még finomabbak is, mint az előbb említett két húsfajta.

A csirke egy fantasztikus hústípus, ami nagyon jól variálható. Készíthetünk belőle pörköltet, süthetjük roston, illetve nyáron grillezve is isteni, ha megfelelő rajta a pác. Azonban, ha sokszor fagyasztjuk, akkor ráunhatunk. Variáljuk egy kicsit az étrendünket, próbáljuk ki ezeket a húsokat is, nagyon hasonló a tápértékük, mint a csirkének, viszont egy kicsit más az ízük...végre!

A csirke az egyik legnépszerűbb húsfajta

Nyúl 

A nyúlhúsnak is igen magas a fehérjetartalma, azonban alacsony a zsír- és koleszterintartalma, illetve tele van vitaminokkal, így minden kritériumnak megfelel, ha éppen diétázunk. Érrendszeri betegségekben és vérnyomásproblémákkal küzdőknek is ideális lehet, ezen tulajdonságai miatt.

Szerencsére egyre könnyebb beszerezni, hiszen már a nagyobb hipermarketekben is elérhető, illetve néhány hentesnél is megtalálható. Szerencsére nem nehéz elkészíteni sem, de azért hoztunk nektek néhány receptet: 

Nyírteleki házinyúlragu

Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár receptje a Kelet- Magyarország szon.hu receptversenyére készült, helyi nyírteleki étel.  

Máltai nyúlragu Lakatos Márktól

A nyúl az egyik kedvenc húsom, és nagyon örültem neki, hogy megfőzhettem ezt az igazán ízletes, hagyományosan máltai ragut Ritával. Illatos, fűszeres és mediterrán, ti is mindenképpen ...

Galamb 

Szintén zsírszegény húsról van szó, amelynek viszonylag magas a fehérjetartalma is. Szintén remek alapanyag lehet, ha diétázunk, illetve akkor is, ha izmot szeretnénk építeni. Kicsit macerásabb a beszerzése, de nagyon megéri, hiszen remek levesbe, megtöltve vagy egészben sütve.

Galambleves zöldségekkel

Ritkán ugyan, de adódik alkalom, hogy felpucolt galambhoz jussak barátnőm jóvoltából. Ezt nagy örömmel fogadom és nem is kérdés, hogy leves lesz belőle!

Töltött galamb

Keresztanyámtól kaptam egy pár pucolt galambocskát. Gondoltam nem levest főzök belőlük, hanem inkább sütőben mennek keresztül a metamorfózison.

Galambleves töltikével

"A konyha ablakában ült három galamb alant a mélység ásított, szemben a mélyzöld pázsiton a hepehupa dombokon egy tingli-tangli nyírfa állt, ezüstös hangon ...

Gyöngytyúk 

Ízre és állagra ez a hús hasonlít a legjobban a csirkére, azonban sokkal több tápanyagot tartalmaz. Alacsony a zsírtartalma, így a koleszterinszegény diétában is bátran fogyasztható. Kalciumban, vasban és magnéziumban is igazán gazdag tápanyag. Mivel nagyon hasonló a csirkéhez, ugyanúgy javasolt elkészíteni. 

Gyöngyös leves

Nemrégiben csodálatos gyöngyös-forrásra akadtam itt Budapesten. Na nem innen valósiak a szegénykék, hanem Békés megyéből. Háznál nevelték, rendes körülmények közt őket, ami ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még többet a Nosalty-oldalán:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...