A csirke egy fantasztikus hústípus, ami nagyon jól variálható. Készíthetünk belőle pörköltet, süthetjük roston, illetve nyáron grillezve is isteni, ha megfelelő rajta a pác. Azonban, ha sokszor fagyasztjuk, akkor ráunhatunk. Variáljuk egy kicsit az étrendünket, próbáljuk ki ezeket a húsokat is, nagyon hasonló a tápértékük, mint a csirkének, viszont egy kicsit más az ízük...végre!
Nyúl
A nyúlhúsnak is igen magas a fehérjetartalma, azonban alacsony a zsír- és koleszterintartalma, illetve tele van vitaminokkal, így minden kritériumnak megfelel, ha éppen diétázunk. Érrendszeri betegségekben és vérnyomásproblémákkal küzdőknek is ideális lehet, ezen tulajdonságai miatt.
Szerencsére egyre könnyebb beszerezni, hiszen már a nagyobb hipermarketekben is elérhető, illetve néhány hentesnél is megtalálható. Szerencsére nem nehéz elkészíteni sem, de azért hoztunk nektek néhány receptet:
Galamb
Szintén zsírszegény húsról van szó, amelynek viszonylag magas a fehérjetartalma is. Szintén remek alapanyag lehet, ha diétázunk, illetve akkor is, ha izmot szeretnénk építeni. Kicsit macerásabb a beszerzése, de nagyon megéri, hiszen remek levesbe, megtöltve vagy egészben sütve.
Gyöngytyúk
Ízre és állagra ez a hús hasonlít a legjobban a csirkére, azonban sokkal több tápanyagot tartalmaz. Alacsony a zsírtartalma, így a koleszterinszegény diétában is bátran fogyasztható. Kalciumban, vasban és magnéziumban is igazán gazdag tápanyag. Mivel nagyon hasonló a csirkéhez, ugyanúgy javasolt elkészíteni.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Olvass még többet a Nosalty-oldalán: