4+1 zöldségmag, amit egy mezei papírtörlővel is kicsíráztathatsz

Paradicsomot csíráztatni házilag, egy sima papírtörlő közreműködésével? Vagy salátát? Cukkinit? Paprikát? Mutatjuk, mit kell tudnod erről az olcsó, egyszerű növénytermesztő módszerről!

Jó hír a vállalkozó kedvű növénytermesztőknek, hogy a legtöbb zöldség és fűszernövény, de a virágmagok egy része, sőt néhány gyümölcs is csíráztatható egy mezei papírtörlő segítségével, otthon, viszonylag könnyedén. Termesszünk házi cukkinit, salátát vagy paradicsomot!

4+1 zöldségmag, amit egy mezei papírtörlővel is kicsíráztathatsz

Jöjjön pár tipp, amit mindenképpen olvass el, mielőtt nekiállsz - segít az Agrárszektor cikke:

  • válassz vastagabb, nem szétmálló papírtörlőt, ami tartja a nedvességet
  • óvatosan nedvesítsd be a papírtörlőt, tedd rá a magokat
  • takard le egy másik, szintén vízzel átitatott papírral, és rakd egy légmentesen záródó zacskóba az egészet
  • meleg, kb. 18-30 fokos helyre tedd, és figyelj rá, hogy a papírtörlők sose száradjanak ki - de csak nedvesek legyenek, ne tocsogjanak vízben!
  • ha penészgomba jelenik meg a csíráztató papíron, távolítsd el a fertőzött részt, és pótold újjal
  • kb. 1 hét után elkezdődik a növekedés, de ne nyúlj hozzá, várd meg, amíg legalább 2 cm-re nőnek, ekkor már talajba ültethetők!

Kattints a galériára, és lesd meg, mit csíráztathatsz ki papírtörlővel!

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...