Csinálj isteni sütit befőttesüvegben!

A mikrós sütik is egyszerűek és ötletesek, de ez szívünkhöz közelebbi - mutatós, ízléses, kreatív, gyümölcsös, és igazi sütőben sült! Na meg egy befőttesüvegben.

Végy 4 közepes befőttesüveget (a videón levők eltérnek a hagyományos magyaros dunsztosüvegtől, mi is ezeket ajánljuk, nálunk is kaphatóak), tegyél mindegyikbe némi szezonális gyümölcsöt, majd készítsd el a tésztaalapot.

Hozzávalók (a képen látható edény (cup) mérete a viszonyítási alap):

fél cup finomliszt

fél cup cukor

fél teáskanál só

Keverd össze, öntsd rá a gyümölcsökre, a tetejükre tegyél egy nagyobb darab vajat, rakd a 4 üveget egy tepsibe (a hölgy szárazbabot is szór közéjük, hogy ne mozduljanak el az üvegek), majd tedd a tepsit a sütőbe 1 órára közepes hőfokra.

Megfejelheted 1-2 kanál tejszínhabbal, és a tetőt rátekerve viheted vendégségbe, vagy beteheted a hűtőbe pár napra, hogy később kikanalazd - annyira jól néz ki!

Ezt is nézd meg!

Tömör bögrés gyönyör a mikróból

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...