Csinálj isteni sütit befőttesüvegben!

A mikrós sütik is egyszerűek és ötletesek, de ez szívünkhöz közelebbi - mutatós, ízléses, kreatív, gyümölcsös, és igazi sütőben sült! Na meg egy befőttesüvegben.

Végy 4 közepes befőttesüveget (a videón levők eltérnek a hagyományos magyaros dunsztosüvegtől, mi is ezeket ajánljuk, nálunk is kaphatóak), tegyél mindegyikbe némi szezonális gyümölcsöt, majd készítsd el a tésztaalapot.

Hozzávalók (a képen látható edény (cup) mérete a viszonyítási alap):

fél cup finomliszt

fél cup cukor

fél teáskanál só

Keverd össze, öntsd rá a gyümölcsökre, a tetejükre tegyél egy nagyobb darab vajat, rakd a 4 üveget egy tepsibe (a hölgy szárazbabot is szór közéjük, hogy ne mozduljanak el az üvegek), majd tedd a tepsit a sütőbe 1 órára közepes hőfokra.

Megfejelheted 1-2 kanál tejszínhabbal, és a tetőt rátekerve viheted vendégségbe, vagy beteheted a hűtőbe pár napra, hogy később kikanalazd - annyira jól néz ki!

Ezt is nézd meg!

Tömör bögrés gyönyör a mikróból

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...