Végy 4 közepes befőttesüveget (a videón levők eltérnek a hagyományos magyaros dunsztosüvegtől, mi is ezeket ajánljuk, nálunk is kaphatóak), tegyél mindegyikbe némi szezonális gyümölcsöt, majd készítsd el a tésztaalapot.
Hozzávalók (a képen látható edény (cup) mérete a viszonyítási alap):
fél cup finomliszt
fél cup cukor
fél teáskanál só
Keverd össze, öntsd rá a gyümölcsökre, a tetejükre tegyél egy nagyobb darab vajat, rakd a 4 üveget egy tepsibe (a hölgy szárazbabot is szór közéjük, hogy ne mozduljanak el az üvegek), majd tedd a tepsit a sütőbe 1 órára közepes hőfokra.
Megfejelheted 1-2 kanál tejszínhabbal, és a tetőt rátekerve viheted vendégségbe, vagy beteheted a hűtőbe pár napra, hogy később kikanalazd - annyira jól néz ki!