Csinálj bogárűző narancsos gyertyát!

Jön a nyár - jönnek a bogarak! Űzzük el őket saját gyártású, olcsó és egyszerű narancsgyertyával!

Várjuk a nyarat, mint a messiást, itt van, kiülünk esténként a barátnőnkkel/barátunkkal, szerelmünkkel vagy egyedül a kávézók teraszára, a parkba, fűben fekszünk, kinnfelejtjük magunkat késő estig az erkélyen - mindeközben viszont próbáljuk nagy erőkkel elhajtani a zümmögő-csípő-idegesítő rovarokat. Szúnyog, hangya, légy, muslinca, megannyi rovar - itt egy olcsó, narancsból készülő gyertya, mely megoldást nyújthat!

Hozzávalók (hobbiboltból beszerezhetőek):

1 narancs

2 kanóc

140-150 gramm gyertyaviasz

20 csepp citrusolaj

kisebb üveg- vagy fémtál

kisebb lábas

vágódeszka

Elkészítés

1. Felezz el egy narancsot, vájd ki a belsejét egészen a fehér részig - ez lesz a gyertya alapja.

2. Töltsd meg a lábast kb. egy bögre vízzel, közepes lángon kezdd melegíteni. Tedd a viaszt a fém tálkába, és ezt rá a lábasra, így gyakorlatilag vízgőz felett olvaszthatod meg a gyertyát.

3. Adj jó néhány csepp citrusolajat az olvadó viaszhoz (helyette eukaliptuszolaj vagy szegfűszeg is mehet bele), majd vedd le a tűzről.

4. Öntsd a forró viaszt az üres narancshéjba, óvatosan helyezz bele, majd a viasz megszilárdulásáig tarts ott egy kanócot - mindezt egy vágódeszkán tedd, mert könnyen mellécsöppenhet.

5. Gyújtsd meg, és élvezd a rovarűző illatot és a gyertyafényt!

(via popsugar)

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...