A 12 legtutibb sonkás fogás húsvétra a 12 csillagjegynek

Vajon hozzád melyik sonkás fogás illik húsvétra a csillagok szerint? Egy extra spárgás-sonkás tojásétel? Vagy egy jókora szelet lekvármázas sonka? Esetleg egy tormás-sonkás melegszendvics?

HALAK csillagjegy: február 20-március 20.

Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot...szaftos, kanyargós, rendhagyó, és három kedvenc alapanyagunk is benne van!

VÍZÖNTŐ csillagjegy: január 21- február 19.

Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló. Nem mindennapi máz járja át ezt a szép darab sonkát:

Sárgabaracklekvár-mázas sonka

Hagyd el idén húsvétkor a hagyományos sonkát, hogy felturbózhasd valami sokkal extrábbal! A megszokott főzőrutin után, fogyasztás előtt vedd ki még egy fél órára a hűtőből a húst, ...

BAK csillagjegy: december 22 - január 20.

Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzői. Ki mondta, hogy a két húsvéti kedvencből, a sonkából és a tormából nem lehet melegszenya?

NYILAS csillagjegy: november 23 - december 21:

Intelligenciájuk, széles látókörük és a nagy szívük jellemzi őket, de a hasukat is kifejezetten szeretik..elegáns és klasszikus, spárgás és tavaszias frittata:

Spárgás-serrano sonkás frittata

Ami a franciáknak az omlett, az az olaszoknak a frittata. Megjelenésre a francia elegánsabb és letisztultabb, míg az olasz jóval rusztikusabb, így az alapanyagokat is bátrabban variálhatjuk. ...

SKORPIÓ csillagjegy: október 24 - november 22.

Imád élni, humánus, önfeláldozó személyiség, de híresen "nehéz" vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van. Rösztitekercs sonkával és sajttal - ez az, ami elvarázsolja a skorpiókat:

MÉRLEG csillagjegy: szeptember 24 - október 23:

Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket. Retró külső, parmezánnal turbózott belső:

SZŰZ csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.

Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek. Ennél a sós, sonkás fánkocskánál szebbet idén nem találsz!

Sonkakrémes képviselőfánk

Idén ne csak lekvárral edd a farsangi fánkodat! A februári ünnepi időszak úgy elhalmoz minket fánkokkal, hogy szinte minden napra jutna egy újabb kóstoló. Ha nem vagy túl édesszájú, ...

OROSZLÁN csillagjegy: július 23 - augusztus 23.

Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket. Gyengéjük a krumpli, főleg ilyen szép rózsaformában!

RÁK csillagjegy: június 22 - július 22.

A legnőiesebb jegy, és egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, nagyon érzékeny és családcentrikus. Klasszikus szépség a letisztultságkedvelő rákoknak:

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

IKREK csillagjegy: május 22 - június 21.

Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Nehezen illeszkednek, nagyon aktívak, mozgékonyak. Ha már magyarok vagyunk, panírozzunk, hát nem?

BIKA csillagjegy: április 21 - május 21.

Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együttérző lélek. Rögtön a régi szakácskönyveket idézi ez a retró aszpikos terrine:

Aszpikos sonkaterrine

Csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így ...

KOS csillagjegy: március 21 - április 20.

Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. Ha maradna a sonkából, mutatjuk a megoldást a kosoknak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...