Csillagjegy-menü Vízöntőknek

Ha Vízöntő vagy, egyszerre vagy életművész és konyhaművész. Mint Picassónak, neked is különböző korszakaid vannak, és mint a festőzsenit, téged sem tud mindenki „értelmezni”.

Bársonyos csokoládétorta céklával

Anyuéktól a múltkor kaptunk pár szép céklát. Gondoltam, most hétvégén készítek valamit belőlük. Az eredeti recept Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage minden napra című ...

Kimondottan különc

Ha január 21-e és február 20-a között születtél, csak különleges fogásokkal lehet téged megfogni. A nyelvedet és az ízlelőbimbódait csak a különc, olykor bizarr ízpárosok tudják felizgatni. Édes-savanyúra sósat, ha pedig valami csípős, akkor legyen egy kis édes vagy savanyú „árnyalata" is. És éppen így főzöl, egyik kezeddel sózol, a másikkal mézet csepegtetsz, a harmadikkal csilit szórsz, és még vízöntő is vagy...

Csillagjegyek és kedvenc reggelijeik >>

Egzotikus specialitások

Szereted a távoli vidékek ízeit habzsolni! De nemcsak az egzotikumuk miatt, inkább a szokatlan ízekben lubickolsz, az ismeretlen fűszerek és hozzávalók aromabombáit próbálod megjegyezni. És akár egy hétköznapi, hagyományos, gyakran elkészített klasszikusodban kipróbálni. A sütés-főzésben ugyanis kevésbé vagy extravagáns, csak apró változtatásokat iktatsz be, inkább biztosra mész, különösen, ha a családtagjaid visszafogottabb ízlésűek, nekik sosem szeretnél csalódást okozni.

Négytenger tekercs - sushi profiknak

A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak ...

Hernyó tekercs - sushi haladóknak

A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek ...

Vörös tonhal sushi

Köszönet Olinak, ki Japánban élt és a sushikészítés fortélyát megmutatta nekünk. A vörös tonhal szépen fogyott sashiminak is!

Majonézes tonhalsushi- és maki

Az az igazság, hogy én 6 évvel ezelőtt ettem utoljára sushit egy futószalagos étteremben, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet, mondhatám úgy is, hogy undorítónak találtam a nyers ...

Maki sushi

Imádom a pálcikás ételeket, eleinte kihívást jelentettek számomra, nem csak az elfogyasztásuk, hanem az elkészítésük. Ha nekiállsz, tényleg javaslom, legyél nagyon nyugodt, és nézz ...

Onigiri

Egy igazán puritán, ámde annál inkább laktató rizsgombócka az onigiri. Egyszerűségében az a nagyszerű, hogy sokféleképpen elkészíthető. Nagyszerű olyan alkalmakra, amikor egy ...

Sushi kezdőknek

Azt hiszem, ez az az étel, amitől valaki vagy viszolyog, vagy imádja. Típusai függnek az elkészítés módjától. És itt rögtön hozzáteszem, semmi ördöngösség nincs benne. Azok, akik ...

Diák sushi

A szűk pénztárcájú diákélet és a szusi szeretetének kombinációja. Először akkori kedvesemnek készítettem el szülinapjára, még régebben, de nem panaszkodott. Sőt! Ha egyszer már ...

Sült lazacos sushi egyszerűen

Lusta sushinak is lehetne nevezni. Nem szeretem az ecetes-cukros rizst, és sokaknak biztos nincs otthon sushi rizs (én nem használom, mivel nagyon drága ,és nálunk kilószámra fogy a rizs). Ez ...

Nincs lehetetlen, sem ehetetlen

Pontosan tudod magadról, hogy bármire képes vagy az életben és az ételben egyaránt. Úgy is mondhatnánk, hogy nem ismersz lehetetlent, így nem készítesz ehetetlent! Nemcsak született szakács vagy, hanem a tálalásban, a díszítésben és a dekorálásban is a formabontó stílusosságra törekszel, és ez mindig sikerül is!

Csillagjegy-menü Bakoknak >>

Csillagjegy-menü Halaknak >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a citromfacsaró trükk az új kedvenced lesz: csak semmi...

A citromfacsarás bonyolult procedúra tud lenni, hiszen a félbevágás után még a magokat is el kell távolítani a lé kinyereséhez. Mai Napi Tippünkben egy igazán egyszerű trükköt mutatunk nektek, amihez egyetlen plusz eszközre van szükség, és közel nulla erőbefektetésre, olyan egyszerűen lehet kifacsarni a citromot, ráadásul magmentesen.

Nosalty

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...