A színes-illatos csicserileves, ami parmezántól és spenóttól sűrű

Olaszos, sűrű, húsmentes, laktató, színes, különleges, izgalmas, rendhagyó, tartalmas, isteni – ezek azok a jelzők, amelyek kapásból eszünkbe jutottak, miután megkóstoltuk Flóra levesét. Próbáljátok ki...de tényleg!

Ha az ember arra gondol, milyen idő van odakinn, vagy egyszerűen csak egy kis melegségre vágyik, valamint simogató, izgalmas, húsmentes(!) ízekre, és arra, hogy maradéktalanul jól is lakjon, akkor rögtön egy tányér forró leves jut eszébe. Na de milyen leves! Flóra szakácsunk ezúttal egy nem mindennapi olaszos verziót virított nektek: egy színes-illatos, sűrű csicserilevest hagymával, spenóttal, amelynek tartalmasságáért a fehérjedús csicseriborsó mellett a burgonya és a tarhonya felel, krémességért meg az egyáltalán nem kevés parmezán.

Ez a szuper és egyszerű parmezános csicseriborsóleves olyan könnyed, tápláló és laktató, hogy rögtön meghozza az életkedvünket. Nagyon gyorsan összeállítható, és csupán néhány alapanyag szükséges hozzá. Ami megkoronázza, az a spenót és parmezán duója, hihetetlen jó ízkombók! És most nézzük, miből és hogyan készül:

A parmezános-spenótos csicserileves összetevői, recept itt!

Hozzávalók:

olívaolaj, fehér hagyma, fokhagyma, csicseriborsó konzerv, parmezán, csirkealaplé, tarhonya, spenót, burgonya, szerecsendió, só, bors, chili. Pontos recept itt!

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban.

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.

Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát.

Öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát. Reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.

Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt, ettől lesz isteni krémes-sajtos.

A tetejéről se spóroljuk le az aranyat érő összetevőt: sok parmezánnal megszórva tálaljuk!

Lessétek meg videón is, hogy készült:

A parmezános-spenótos csicserileves teljes receptjeit itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges recept tőlünk nektek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...