Ha az ember arra gondol, milyen idő van odakinn, vagy egyszerűen csak egy kis melegségre vágyik, valamint simogató, izgalmas, húsmentes(!) ízekre, és arra, hogy maradéktalanul jól is lakjon, akkor rögtön egy tányér forró leves jut eszébe. Na de milyen leves! Flóra szakácsunk ezúttal egy nem mindennapi olaszos verziót virított nektek: egy színes-illatos, sűrű csicserilevest hagymával, spenóttal, amelynek tartalmasságáért a fehérjedús csicseriborsó mellett a burgonya és a tarhonya felel, krémességért meg az egyáltalán nem kevés parmezán.
Ez a szuper és egyszerű parmezános csicseriborsóleves olyan könnyed, tápláló és laktató, hogy rögtön meghozza az életkedvünket. Nagyon gyorsan összeállítható, és csupán néhány alapanyag szükséges hozzá. Ami megkoronázza, az a spenót és parmezán duója, hihetetlen jó ízkombók! És most nézzük, miből és hogyan készül:
Hozzávalók:
olívaolaj, fehér hagyma, fokhagyma, csicseriborsó konzerv, parmezán, csirkealaplé, tarhonya, spenót, burgonya, szerecsendió, só, bors, chili. Pontos recept itt!
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban.
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.
Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát.
Öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát. Reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.
Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt, ettől lesz isteni krémes-sajtos.
A tetejéről se spóroljuk le az aranyat érő összetevőt: sok parmezánnal megszórva tálaljuk!
Lessétek meg videón is, hogy készült:
A parmezános-spenótos csicserileves teljes receptjeit itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több különleges recept tőlünk nektek: