Irtó gyors ebéd csicseriborsóból, ami végre nem hummusz

Jó a hummusz, szép a hummusz, finom a hummusz, de néha már picit unjuk az ízvilágát. Ha ragaszkodsz a csicseriborsóhoz, melynek nem mellesleg kiemelkedő a növényifehérje-tartalma, akkor mártogasd ezt: gazdagon paradicsomos, sajtos, fűszeres, cuccos!

Pár összetevőből áll, szuper laktató, tunkolós, időtakarékos, finom, és még egészséges is: fűszeres paradicsomszószban főtt, pirult csicseriborsó lágyan krémes sült fetával, friss zöldfűszerekkel és ropogós kenyérrel tálalva. Ha mindez nem lenne elég, összekeverhetjük tésztával, kínálhatjuk pitával, grillezett zöldségekkel, vagy akár süthetünk bele tojást is. Sokoldalú és fantasztikus előétel vagy főétel, de önmagában is helytáll.

Gyors, sült fetás csicseritunkolós, teljes recept a képre kattintva / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

Ha gyors ebédre, uzsonnára, vacsorára éhezel, melybe tök felesleges a hús, viszont a csicseriborsónak hála dúskál fehérjében, irtó laktató, kedvedre variálható, ja, és nem elhanyagolható, hogy tunkolni való, akkor megtaláltad!

Hozzávalók:

3 ek olívaolaj, 1 db salottahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál barna cukor, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 kávéskanál fahéj, só, bors, 300 g csicseriborsó (1 konzerv), 3 dl passzírozott paradicsom (plusz egy kis víz), chilipehely ízlés szerint, 150 g feta sajt, petrezselyem, kapor, snidling, citromhéj, 10 szelet bagett

Gyors, sült fetás csicseritunkolós, teljes recept a képre kattintva / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °-ra, és hevítsük fel az olívaolajat egy sütőben is használható serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

Pár percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a barna cukrot, az őrölt köménymagot, a pirospaprikát, a fahéjat, és hagyjuk egy-két percig illatosra pirulni. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Tegyük hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, szórjuk meg chilivel, és pirítsuk jól össze a fűszeres alappal. Ezt követően öntsük fel a paradicsomszósszal és egy kis csésze vízzel. Szórjuk meg petrezselyemmel, keverjük össze, és hagyjuk párolódni.

Gyors, sült fetás csicseritunkolós, teljes recept a képre kattintva / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

Nyomkodjuk a fetaszeleteket a szószba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sóval. Helyezzük a serpenyőt a sütőbe, és süssük, amíg a feta megpuhul és megpirul, azaz körülbelül 15 percig.

Még langyosan szórjuk meg snidlinggel, kaporral és reszelt citromhéjjal. Friss bagettel vagy pitával tálaljuk.

Lessétek meg, hogyan készítette Flóra:

A gyors, sült fetás csicseritunkolós receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodás recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...