Süsd ki a nyár legízesebb csevapjait Árpi séftippjeivel – Ajvár is jár a húshoz!

Nem múlhat el nyár grillezés nélkül! Ha már tervben van a legközelebbi sütögetés, de még lövésed sincs, mi kerüljön a rácsokra, akkor ne keresgélj tovább! Árpi ugyanis elhozta a tökéletes balkáni csevap receptjét, amit otthon is pofonegyszerű elkészíteni. Gyerünk!

A balkáni csevap gyakori vendég a nyár egymást követő grillezésein: fűszeres, mégsem túlzó, laktató, mégsem nehéz étek. A nyers kolbászkákat ugyan a boltban és a legtöbb hentesnél is beszerezhetjük, azonban sokkal ízesebb lesz a végeredmény, ha magunk keverjük be a csevap masszáját. Így frissen kerülhet majd az éhes vendégek tányérjára, a kötelező köretekkel együtt: ajvár, kevert saláta, joghurt és meleg pita kíséri a fűszeres házi kolbászt. Nézzük, Árpi milyen séftippekkel könnyíti meg az otthoni elkészítést!

Süsd ki a nyár legízesebb csevapjait Árpi séftippjeivel – Ajvár is jár a húshoz!

Kövesd Árpi séftippjeit a tökéletes csevapcsicsa érdekében:

  • A csevapot érdemes többféle darált húsból készíteni, Árpi kifejezetten ajánlja a marha, sertés és bárány trióját. Így ízesebb kolbászkákat kapunk.
  • A csevap jellegzetesen ruganyos, enyhén rágós állagát a hozzáadott szódabikarbónának köszönheti. Ezt ne felejtsük ki a receptből, ahogy a tojásfehérjét sem, ami segít összefogni a masszát.
  • A befűszerezett, szódabikarbónával elkevert húsokat hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
  • A húsmasszát érdemes vizes kézzel, vizezett vágódeszkán előformázni (a víz azért kell, hogy ne ragadjon a massza). Ezután könnyebb lesz kolbászkákat formázni.

A csevapokat alaposan pirítsuk körbe: ehhez elengedhetetlen, hogy a serpenyőbe/a grillre ne kerüljön egyszerre túl sok kolbász. Inkább dolgozzunk több adaggal.

Az ajvár pedig így sikerül majd igazán jól:

  • A kolbászok kötelező kísérője a pikáns paprikakrém, az ajvár: ez sült kápiából és padlizsánból, olajból, citromléből és fűszerekből áll össze.
  • Sütés után hagyjuk hűlni kicsit a paprikát, mert így egyszerűbben le tudjuk majd húzni a héját.
Az egyszerű csevap receptjéért kattints a képre!

Ugye nem is olyan bonyolult?

Ha te is belefognál, az egyszerű csevapcsicsa receptjét itt találod!

Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!


Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...