Süsd ki a nyár legízesebb csevapjait Árpi séftippjeivel – Ajvár is jár a húshoz!

Nem múlhat el nyár grillezés nélkül! Ha már tervben van a legközelebbi sütögetés, de még lövésed sincs, mi kerüljön a rácsokra, akkor ne keresgélj tovább! Árpi ugyanis elhozta a tökéletes balkáni csevap receptjét, amit otthon is pofonegyszerű elkészíteni. Gyerünk!

A balkáni csevap gyakori vendég a nyár egymást követő grillezésein: fűszeres, mégsem túlzó, laktató, mégsem nehéz étek. A nyers kolbászkákat ugyan a boltban és a legtöbb hentesnél is beszerezhetjük, azonban sokkal ízesebb lesz a végeredmény, ha magunk keverjük be a csevap masszáját. Így frissen kerülhet majd az éhes vendégek tányérjára, a kötelező köretekkel együtt: ajvár, kevert saláta, joghurt és meleg pita kíséri a fűszeres házi kolbászt. Nézzük, Árpi milyen séftippekkel könnyíti meg az otthoni elkészítést!

Süsd ki a nyár legízesebb csevapjait Árpi séftippjeivel – Ajvár is jár a húshoz!

Kövesd Árpi séftippjeit a tökéletes csevapcsicsa érdekében:

  • A csevapot érdemes többféle darált húsból készíteni, Árpi kifejezetten ajánlja a marha, sertés és bárány trióját. Így ízesebb kolbászkákat kapunk.
  • A csevap jellegzetesen ruganyos, enyhén rágós állagát a hozzáadott szódabikarbónának köszönheti. Ezt ne felejtsük ki a receptből, ahogy a tojásfehérjét sem, ami segít összefogni a masszát.
  • A befűszerezett, szódabikarbónával elkevert húsokat hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
  • A húsmasszát érdemes vizes kézzel, vizezett vágódeszkán előformázni (a víz azért kell, hogy ne ragadjon a massza). Ezután könnyebb lesz kolbászkákat formázni.

A csevapokat alaposan pirítsuk körbe: ehhez elengedhetetlen, hogy a serpenyőbe/a grillre ne kerüljön egyszerre túl sok kolbász. Inkább dolgozzunk több adaggal.

Az ajvár pedig így sikerül majd igazán jól:

  • A kolbászok kötelező kísérője a pikáns paprikakrém, az ajvár: ez sült kápiából és padlizsánból, olajból, citromléből és fűszerekből áll össze.
  • Sütés után hagyjuk hűlni kicsit a paprikát, mert így egyszerűbben le tudjuk majd húzni a héját.
Az egyszerű csevap receptjéért kattints a képre!

Ugye nem is olyan bonyolult?

Ha te is belefognál, az egyszerű csevapcsicsa receptjét itt találod!

Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!


Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide:

Címlapról ajánljuk

További cikkek