Az ok, ami miatt sose dobd ki a cseresznye szárát

Szinte hihetetlennek tűnhet, de nagyon hasznos tápanyagok találhatóak benne, így érdemes a cseresznye szárából teát főzni.

A cseresznye szárát eddig biztosan te is a kukába dobtad, mert azt gondoltad, semmire nem tudod felhasználni. Pedig elképesztően értékes tápanyagok találhatóak benne, és rengeteg betegség ellen bevetheted, sőt, akkor is, ha fogyni szeretnél.

Az ok, ami miatt sose dobd ki a cseresznye szárát

A greens_of_daisy nevű Instagram-felhasználó tett közzé egy videót, melyben elárulta, milyen hasznos tulajdonsággal rendelkezik a cseresznyeszárból készült tea. A feltöltött videóból kiderül, hogy a gyümölcs szárából készült forró ital nyálkaoldó és köptető hatású, emellett hólyaggyulladás, felfázás megelőzésére is alkalmas, enyhe vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Továbbá salaktalanító tulajdonságának köszönhetően különböző karcsúsító keverékekben is szerepel, így akár a diétázók számára is jó választás lehet. Ízületi betegségek, reumás fájdalmak esetén meg lehet próbálni vízhajtó, tisztító, salaktalanító hatásai miatt, kiegészítő kezelésre.

Hogyan készítsünk belőle teát?

Szárítsuk ki a cseresznyeszárakat, majd 5-10 perc alatt készítsünk belőlük főzetet. Bőven elég egy csipet szár egy csésze elkészítéséhez. Fontos, hogy csak kiszárított szárakból készüljön a főzet, mert ekkor érvényesül a ,,kettős diffúzió”. Íze kellemes-semleges, enyhén fanyar, önmagában teaként is iható.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek