Így használd izgalmasabban a cseresznyét idén nyáron

Lassan nyakunkon a ropogós cseresznye szezonja, ami egyet jelent a különböző ízes sütemények, levesek és más receptek készítésével. Nézzünk ezért most pár módot, amelynek segítségével izgalmasabbá tehetjük a gyümölccsel töltött időnket.

Igaz, a harsány, júniusi cseresznye leginkább önmagában majszolva, szemenként szopogatva a legfinomabb – így, nyersen adja vissza leginkább üde ízét, lédús zamatát és feszes, roppanós állagát. Persze mindemellett túl finom egy gyümölcs ahhoz, hogy csak egyféle módon fogyasszuk: ezért előszeretettel készítünk a cseresznye közreműködésével süteményeket, leveseket, salátákat, sőt még húsételeket is. Ha pedig gyakran kalandozunk ilyen kulináris vizeken, elkél majd egy-két újító gondolat, ami felfrissítheti a főztünket.

Nézd meg galériánkban a cseresznye izgalmas felhasználási módjait:

Receptek, amelyekben gyakorlattá válik a fenti elmélet:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több napfényes recept vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...