Császármorzsa 1.
Gyermekkori kedvenc második fogás, kiadós levesek után. Szigorúan házi készítésű sárgabarack lekvár kerül mindig a tetejére.
Gyors császármorzsa Barna Fruzsinától
Gyakran csinálok császármorzsát reggelire, ha épp azt kívánom. A legtöbb recept azonban úgy írja le az elkészítését, hogy a tésztát órákra hűtőbe kell tenni (hogy a búzadara és ...
Császármorzsa 10. - a sütőből
A mai napig nem tisztázott, hogy a magyarok szeretett Erzsébet királynéja (Sisi, Sissi) udvari szakácsa készítette először, vagy valóban Ferenc József császár találmánya, az azonban ...
Császármorzsa Évi nénitől
Bonyolultnak tűnő, ámda roppant egyszerű recept. Nagy előnye, hogy nem kell mellette állni és kavargatni, csak ha megsült, jól felfalni.
Almás császármorzsa almahabbal
A császármorzsa számomra gyerekkorom egyik legkedvesebb édessége. Egyszerű desszert, de van néhány aranyszabály, amely nélkül elveszíti könnyeddségét, puhaságát. Az egyik titok, hogy ...
Kakaós császármorzsa
Kitaláltam, hogy kicsit változtatok a szokásos recepten. Ebből a receptből indultam ki.
Császármorzsa 11. - juharszirupos gyümölcsmártással
Az osztrák és a magyar császármorzsa szinte teljesen különböző recept alapján készül, viszont a maga módján mindegyik finom. Én most az osztrákot próbáltam ki, beírtam a keresőbe a ...
Gluténmentes császármorzsa 2.
Elég nehéz volt rálelni a smarni gluténmentes változatára, de párom igazán türelmes volt. Ezek után nem volt kétséges, hogy a feladat is az övé lehetett, mégpedig hogy elkészítse azt ...
Császármorzsa 8. -light
Reflux-betegség miatt módosítottam a receptet. Szerintem a legjobb! Eperöntettel, szörppel, lekvárral vagy csak porcukorral, ki hogy szereti!
Császár(nagy)morzsa (Császármorzsa 6.)
Nagyon finom házi sárgabarack-, vagy ribizlilekvárral. A tetejét még porcukorral is megszórhatjuk, hogy fokozzuk az élvezetet.