Családot adnak a szülők nélkül élő gyerekeknek

Elképzelhetetlen, milyen, ha karácsonykor egy gyermeknek nincs mit ennie, nincs hol aludnia. Az SOS Gyermekfalvakban élő 400 gyerek közül többnek ez az első igazi karácsonya.

Panni 9 éves, egy hónapja került be az egyik gyermekfaluba, előtte hajléktalan volt anyukájával. Nagyon félénk és bizalmatlan, de lassan kezd oldódni, és egyre többet nevet. „Azért szeretek az SOS-ben lakni, mert nem bántanak, és akár kétszer is kérhetek az ebédből” – mondja a kislány. Panni most fog először karácsonyfát díszíteni, és ajándéka is lesz a fa alatt. 23 ezer gyerek él ma Magyarországon a szülei nélkül, ők többnyire bántalmazás, elhanyagolás, illetve a szülők szenvedélybetegsége vagy halála miatt vesztették el családjukat.

Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben, a testvéreikkel együtt élnek. Nem ritka, hogy akár öt testvér is egy családba kerül, ami megkönnyíti számukra a beilleszkedést, hiszen általában ez az egyetlen rokoni kapcsolatuk, ami számukra maradt.

A nehéz körülmények közül érkező gyerekek súlyos traumákat hordoznak, amelyek feldolgozásához szakemberek, kemény munka és sok év kell. Az SOS-ben lehetőség van arra, hogy ezt mind megkaphassák, és egyenesbe jöjjön az életük. A karácsonyi ebéd és az ajándék Panninak most nagyon fontos. De ennél sokkal fontosabb, hogy mostantól biztonságban van!

Segítsd az SOS Gyermekfalvak működését itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...