Csak kiváló húst az asztalra!

Kiváló minőségű sertéshúsok és mangalica termékek kóstolója program indult az éttermek és szállodák bevonásával.

Orsolyák Zoltán, a Magyar Gasztro Térkép Klaszter elnöke a csütörtöki, sajtótájékoztatón elmondta: szeretnék elérni, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon kiváló minőségű magyar sertéshúsból készített ételeket vendégeinek.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (VM) helyettes államtitkára kiemelte, hogy az agrárpolitikában hangsúlyváltás történt a kis- és középvállalkozások, valamint a fogyasztók felé, a tárca támogatja a minőségi magyar élelmiszerek előállítását.

Feldman Zsolt kitért arra, hogy a magyar szakértelem képes a kiváló minőségű, piacképes élelmiszerek előállítására, a sertéságazatban pedig program indult a prémium termékek termelésére. Fontosnak nevezte a helyettes államtitkár a hazai húsipari és a vendéglátók közötti kapcsolat kialakítását, mert szerinte hozzáadott értéket jelent a gasztronómiában a jó minőségű alapanyagok használata.

Horváth István, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt programokért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta, hogy a sertéságazat stratégiai kérdés. Megismételte, hogy húsz évvel ezelőtt 10 millió sertést tenyésztettek az országban, 2012-re ez a szám 3 millió alá csökkent, a következő időszakban 6-7 millió sertés tartására szeretnék felfuttatni az ágazatot.

A miniszteri biztos úgy vélte, a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy rendszer működtetése elősegíti, hogy az ágazat megfelelő minőségű terméket állítson elő. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyek az élelmiszer-feldolgozóipart, a minőségi élelmiszerek előállítását támogatják - tette hozzá.

Németh Antal, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke hangsúlyozta, hogy az általuk működtetett Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy szigorú feltételek mentén biztosítja a kiváló minőséget az ellenőrzött termékpályán.

Kérdésre válaszolva Orsolyák Zoltán elmondta, hogy 50 szálloda és vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát a 15 millió forintból megvalósuló programban.

Egybesült karaj Gravy mártással

A karaj nem egy szaftos hús, de jól elkészítve nem szárad ki, omlós marad, a mártás pedig egy magasabb dimenzióba emeli, tökéletes kiegészítője. Korábban nem szívesen készítettem ...

Sertés terrine

Többször is készítettem már különböző pástétomokat, húskenyeret stb.., a legtöbb recept az őzgerinc formához vízfürdős sütési módot ad meg. Én nem szerettem volna a ...

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Savanyú káposztás csirkecomb

Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar ...

Narancsos pepita szelet

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 villámgyors és villantós karácsonyi fogás airfryerben

Az airfryer nemcsak egészségesebb alternatívát nyújt, ha ételkészítésről van szó, de még időt is spórolhatunk vele, hiszen nem kell a tűzhely mellett állva forgatni a rántott húst. Az időhatékonyság különösen jól jön a karácsonyi pörgésben, arról nem is beszélve, hogy ha már amúgyis több napos dínom-dánomnak nézünk elébe, akkor kicsit alakbarátabb fogásokat tudunk az asztalra tálalni. Lássuk, milyen villámgyors, ráadásul villantós karácsonyi fogásokkal várhatod a vendégeket!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...