Croque Madame és Croque Monsieur kéz a kézben járják a francia utcákat, ahol a legtöbb étteremben és kávézóban szerepelnek a reggeli étlapon. Az ikonikus duót a 19. század elején alkotta meg véletlenül egy kísérletező kávézói alkalmazott, és milyen jól tette! A besamel-szósszal nyakon öntött melegszendvics a legjobb dolog, ami történhet velünk reggel!
Használhatunk hozzá bármilyen reszelt sajtot, de akkor lesz igazán autentikus, ha ementáli, comté vagy gruyere sajtot választunk.
A franciák egy speciális, szendvicskenyér formájú brióssal készítik, ami nálunk sajna nem elérhető a hazai pékségekben, így talán a legszerencsésebb, ha sima fehér kenyeret használunk. Ha mégis édesebb ízt szeretnénk, próbáljuk ki kaláccsal.
A villás reggeli minden rétege újabb szintre emeli a délelőtt fogalmát, és bár melegszendvicseknél kifogyhatatlan a hozzávalók tárháza, a tükörtojással koronázott királynő már biztosan megvan!
A Croque Madame receptjét itt találod. Készítsd el, és dobd fel vele valaki reggelét!
Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: