Így készül az 5 perces, foszlós-ropogós croissant-gofri

Milyen lehet az a gofri, amelyik 5 perc alatt elkészül? Nos, egy szó van csak rá: isteni! Ha nagyon cizellálni szeretnénk: ropogós, foszlós, lemezes, leveles, meglepő, mennyei, fantasztikus. A titka pedig hamarosan kiderül a cikkből!

Aki 5 perc alatt szeretne gofrit sütni, annak egészen biztosan kedvence lesz a croffle névre hallgató költemény. Ez, a croissant és a waffle (azaz gofri) szavakat ötvöző kifejezés nem árul zsákbamacskát: tényleg egy felcsavart, nyers croissant-t kell gofrisütőbe tennünk, majd lelapítanunk, hogy megkapjuk életünk leggyorsabb, aranybarnán kínálkozó gofriját. Ha például nőnapra kedveskednénk valakinek némi édességgel, de idő híján vagyunk, jobb dolog nem is történhet velünk a croffle-nél.

A croffle receptjéért kattints a képre!

Abszolút nem újdonság a különböző édességek keresztezése a konyhában. Az olyan kreálmányok, mint a cruffin (croissant+muffin) vagy a brookie (brownie+cookie) általában az internet valamelyik bugyrában születnek meg, majd onnan indulnak el hódító útjukra.

A croffle esetében is hasonló életútról beszélhetünk: internetes legendák szerint egy ír cukrász alkotta meg a receptet, amely a közösségi média platformjain talált népszerűségre és lelkes rajongókra.

Receptje pofonegyszerű: kész leveles tésztából kell croissant-okat csavarni, majd kristálycukorba forgatni, végül egy kiolajozott gofrisütőben készre sütni.

A kis kiflik természetesen tölteléket is kaphatnak: mi a kipróbálásuk során nutellával, pisztáciakrémmel és málnalekvárral kentük meg a belsejüket. Persze nem szabad túlzásba esni a kencékkel, különben az összes a gofrisütőnk lapján fogja végezni...odakozmálva.

A croffle receptjéért kattints a képre!

A kisült croffle kívül ropogós, belül viszont megtartja a leveles süteményeknél már ismert és szeretett foszlós állagát. Tálalhatjuk porcukorral, mézzel vagy sziruppal, valamint egy marék bogyós gyümölcs is nagyon jól áll neki.

Készítsünk croffle-t!

Hozzávalók:

400 g leveles tészta, 100 g nutella (és/vagy pisztáciakrém), 100 g málnalekvár (vagy bármilyen lekvár), 100 g cukor, 4 ek napraforgó olaj

@nosalty.hu Ti mivel töltenétek meg?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #craffle #croissant #waffle @egeszalakos ♬ I AM WOMAN - EMMY MELÍ

A leveles tésztából háromszögeket vágunk, a hosszabb felüknél kenünk minden háromszögre egy teáskanál lekvárt vagy krémet, majd kiflivé csavarjuk őket.

A kifliket megforgatjuk kristálycukorban. A gofrisütőt felmelegítjük, majd a sütés előtt vékonyan bekenjünk olajjal. Amennyiben szögletes gofrisütőnk van, mindkét oldalára 1-1 kiflit tegyünk. A kerek sütőben úgy rendezzünk el 2 kiflit, hogy távol legyenek egymástól, és ne süljenek össze.

Süssük a kifliket 2-3 percig, amíg kívül aranybarnák nem lesznek. Aki ropogósabbra szeretné, tovább süsse, aki belül foszlósra, az kicsit kevesebb ideig. A croffle-t porcukorral, sziruppal, lekvárral vagy gyümölcsökkel tálaljuk.

A croffle teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több gyors, trükkös és furfangos recept vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...