A tejtermék, ami a diétázók csodaszere, sokan mégsem ismerik

A magyar boltok polcain is megtalálható tejtermék segít a fogyásban és az izomépítésben is, így érdemes megismerkednünk vele közelebbről.

A cottage cheese egy zsírszegény, friss, túrószerű sajtfajta, melyet sokan túrónak is neveznek, és akként is használják fel. Állaga szemcsés, lágy, íze nem különösebben karakteres. A cottage cheese valójában annyiban különbözik a túrótól, hogy tejszínt is kevernek hozzá.

A tejtermék, ami a diétázók csodaszere, sokan mégsem ismerik

Alacsony, 15% alatti zsírtartalma miatt diétázók körében is népszerű.

Emellett azért is jó választás, mert teljes értékű fehérjeforrásnak tekinthető, mivel mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Ez azért kiváló, mert a fehérje sokkal laktatóbb, és magasabb a termikus hatása, mint a szénhidrátoknak és zsíroknak, vagyis a szervezet több kalóriát éget el emésztése során.

Egyéjszakás zabkása szőlővel

Este összedobjuk, hűtőbe tesszük és reggel megesszük. Indítsd a napot Te is egészségesen ezzel az egyéjszakás zabkásával, sok-sok szőlővel, cottage cheese-zel és pekándióval.

A cottage cheese kiválóan felhasználható szendvicsek, sajtlevesek, mártások, sajt- és túrótorták elkészítéséhez, salátákhoz, húsételekhez és süteményekhez is. Bármely hipermarketben beszerezhető tégelyes csomagolásban.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az étrendekről itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...