Újra megrendezi világhírű óriáskerekes vacsoráját a Costes Downtown

Tavaly októberben valóságos világhírnévre tett szert a Costes Downtown egyedi, a Budapest Eye nevű óriáskeréken rendezett vacsorája. A nagy sikerre való tekintettel idén júniusban újra megrendezik a különleges eseményt.

Csillagfényes vacsora Budapest egyik legcsodásabb kilátásával – tavaly októberben rendezte meg első, a Budapest Eye óriáskeréken tartott exkluzív vacsoráját a Costes Downtown. Az egyedi, nem mellesleg elszeparált, vírus szempontból biztonságos vacsora híre az egész világsajtót bejárta, a nagy sikerre való tekintettel pedig a Michelin-csillagos Costes Downtown idén júniusban ismét megrendezi a különleges eseményt – számolt be a hírről a Dining Guide.

Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa tavaly októberben azt nyilatkozta, régóta szerették volna már megrendezni az óriáskerékre szánt eseményt, azonban a vírus kezdetéig az Erzsébet téren álló turistalátványosság annyira vonzotta az embereket, hogy aligha lehetett volna alkalmat találni a vacsora megrendezésére.

A következő estre a tervek szerint június 9-én kerül sor, a dátumot csak a szélsőséges időjárási viszonyok írhatják felül. A négy fogásból álló vacsorát Miguel Rocha Vieira executive chef tolmácsolásában élvezhetik a vendégek, a menü a következő elemekből épül fel:

A 4 fogásos menü alkoholmentes üdvözlőitallal, üdítőkkel, ásványvízzel és kávéval:

  • Kókusz- vichyssoise, rák-carpaccio
  • Lassan sült tőkehal, csicseriborsó és chorizo
  • Kacsa kétféleképpen: roston sült kacsamell, répa, gyömbér és narancs; ropogós konfitált kacsacombsaláta
  • Marinált eper, mandula-mousse és fehércsokoládé

A vacsora részleteiről és az árakról ezen az oldalon érhető el több információ, a szervezők pedig előre felhívják a figyelmet arra, hogy még a nyár eleji estére is érdemes melegen öltözni, a rendezvény időtartama pedig akár 2,5-3 óra is lehet.


Ezek az aktualitások is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...