Egy forradalmi eszköz, amelynek használatával többé már nincs szükségünk citromfacsaróra, mert a gyümölcsből közvetlenül az ételekre permetezhetjük a citromlevet.
Spriccelj!
A gyümölcs tetejét levágjuk, a citromspray-t belecsavarjuk és kész! A permetezésnek köszönhetően sokkal pontosabb és egyenletesebb adagolást tesz lehetővé. A gyümölcs levét csak közvetlenül a felhasználás előtt nyerjük ki, és csak annyit kell használnunk belőle, amennyire éppen akkor szükségünk van. A fel nem használt értékes nedű pedig a gyümölcsben marad, így tovább megőrzi vitamintartalmát és az oxidációtól is megóvjuk.
A citrusspray-szett két különböző méretű eszközt tartalmaz: a hosszabb méret nagyobb gyümölcsökhöz, mint narancs vagy grépfrút; míg a rövidebb kiszerelés a kisebb citromok vagy lime permetezéséhez használható. A praktikus tárolásról a kör alakú tartó gondoskodik, így bátran kitehetjük az asztalra, hogy vendégeink a saját ételeiket, italaikat frissen ízesíthessék. Kiválóan használható saláták, húsok, halak vagy italok ízesítéséhez, mutatunk is néhány receptet, amelyben minden háziasszony hű társa lehet!
Citrusspray a webshopban >>
{ GALÉRIA = title:Citrus%20spray, 1,2,3,4 }
Citromos csirke
A csirkéből készített ételekhez tökéletesen párosítható a citrom pikáns íze. Legyen szó tésztáról, hétköznapi sült csirkéről vagy egzotikus, keleti fűszerezésű fogásról, mindegyiket megbolondíthatjuk a kissé savanykás ízzel!
tepsis hús
Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és ...
kínai ételek
Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...
citromos húsok
A nagy tésztakészítési programom részeként használtam egy sütőtökkel színezett kockatésztát. Egyébként pedig nagyon kevés időm volt ebédet főzni.
indiai fogások
Az indiai konyha egyszerűen levett a lábamról, mivel imádom a fűszeres ételeket, és szerencsére ott ebből nincs hiány. Tandoor sajnos nem áll rendelkezésemre, így maradt a sütő, de ezt ...
citromos húsok
A csirkét az egész család szereti és ezt az ételt gyorsan össze is lehet dobni.
Salátaöntet – a kevesebb több
Most már tényleg itt a tavasz, ami azt is jelenti, hogy a bikiniszezonra már most illik felkészülni! Nincs szükség önsanyargató fogyókúrákra, elég, ha odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérunkra. Szerencsére egyre több friss, szezonális gyümölccsel és zöldséggel találkozhatunk a piacokon és a boltok polcain, amelyekből változatos salátákat készíthetünk. A természetes ízeket kár lenne elrontani mindenféle salátaöntettel, elég, ha egy kis balzsamecettel és citrommal ízesítjük. Így nemcsak a valódi zamatokat élvezhetjük, hanem egészségesebbek is, mint a készen kapható vagy porból készülő társaik.
vegyes saláta
A mustáros öntettel készített kevert saláta nem a legkönnyebb saláta, nem kalóriaszegény, viszont finom! A salátákra kevésbé fogékony gyerekek is szívesen eszik, náluk egyébként sem ...
vegyes saláta
Nem állítom, hogy ez az ultimate nizzai saláta, mindenesetre majdnem.:)
Ha eredetire vágytok: paradicsom, zöldbab, articsóka, tonhal (konzerv), leöntve vinaigrett-tel. Esetleg főtt tojás, ...
madársaláta
Französisches Gartenderssing - ezzel a névvel találtam az öntetet egy német nyelvű szakácskönyvben. Francia kerti öntet- így fordítottam magyarra.
madársaláta
Még egy finom madársaláta recept.
vegyes saláta
Szombati ebéd; azért ilyen sovány, mert este nagy vacsi lesz barátokkal. Reggel Terike vajdasági csoda sós variációját sütöttem; ez alkalommal öregtésztával, teljes kiőrlésű ...
Frissítő italok
Limonádé, jeges tea, gin tonik. Az éttermeknél is elkezdődött a nyári időszámítás, lassan nyílnak a kerthelyiségek és újra életre kelnek az elhagyatott teraszok, erkélyek. Nincs is annál jobb, amikor a barátokkal összeülve, a napfényben fürödve egy kellemes, frissítő ital társaságában beszéljük meg ügyes-bajos dolgainkat.
alkoholos italok
Na, az van, hogy állítólag jön a hétvége, és megy a jó idő. Hihetetlen törvényszerűség, hogy a hétvége közeledtével mindig elromlik az idő. Kénytelenek leszünk bevetni az ...
limonádé
Hmm....komálom, de komálom!:)
Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Azt vettem észre, hogy ahányszor kortyolok, szippantok egyet ...
alkoholos italok
A valódi mojitót először Kubában készítették az 1920-as években. A szesztilalom miatt cselhez folyamodtak, hogy a külföldieket elcsábítsák. Így született meg ez a finom ital a mojito, ...
limonádé
Anyukám egyik barátnője mindig citromkarikákkal csinálja a limonádét, egy másik pedig zöldekkel, pl. citromfűvel vagy mentával. Mi most ötvöztük a kettőt, kiegészítve egy saját ...
teák
Na, azt ugyan nem lehet mondani, hogy tikkasztó a hőség, de már ideje elkezdeni legalább lélekben előhívni a nyarat. A választásom a mostoha rebarbarára esett. Nem csak azért, mert ahogy ...
Citrusspray a webshopban >>
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>