Permetezz citrommal!

Egy forradalmi eszköz, amelynek használatával többé már nincs szükségünk citromfacsaróra, mert a gyümölcsből közvetlenül az ételekre permetezhetjük a citromlevet.

Spriccelj!

A gyümölcs tetejét levágjuk, a citromspray-t belecsavarjuk és kész! A permetezésnek köszönhetően sokkal pontosabb és egyenletesebb adagolást tesz lehetővé. A gyümölcs levét csak közvetlenül a felhasználás előtt nyerjük ki, és csak annyit kell használnunk belőle, amennyire éppen akkor szükségünk van. A fel nem használt értékes nedű pedig a gyümölcsben marad, így tovább megőrzi vitamintartalmát és az oxidációtól is megóvjuk.

A citrusspray-szett két különböző méretű eszközt tartalmaz: a hosszabb méret nagyobb gyümölcsökhöz, mint narancs vagy grépfrút; míg a rövidebb kiszerelés a kisebb citromok vagy lime permetezéséhez használható. A praktikus tárolásról a kör alakú tartó gondoskodik, így bátran kitehetjük az asztalra, hogy vendégeink a saját ételeiket, italaikat frissen ízesíthessék. Kiválóan használható saláták, húsok, halak vagy italok ízesítéséhez, mutatunk is néhány receptet, amelyben minden háziasszony hű társa lehet!

Citrusspray a webshopban >>

{ GALÉRIA = title:Citrus%20spray, 1,2,3,4 }

Citromos csirke

A csirkéből készített ételekhez tökéletesen párosítható a citrom pikáns íze. Legyen szó tésztáról, hétköznapi sült csirkéről vagy egzotikus, keleti fűszerezésű fogásról, mindegyiket megbolondíthatjuk a kissé savanykás ízzel!

Csirke görög módra

Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és ...

Kínai mangós csirke

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...

Salátaöntet – a kevesebb több

Most már tényleg itt a tavasz, ami azt is jelenti, hogy a bikiniszezonra már most illik felkészülni! Nincs szükség önsanyargató fogyókúrákra, elég, ha odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérunkra. Szerencsére egyre több friss, szezonális gyümölccsel és zöldséggel találkozhatunk a piacokon és a boltok polcain, amelyekből változatos salátákat készíthetünk. A természetes ízeket kár lenne elrontani mindenféle salátaöntettel, elég, ha egy kis balzsamecettel és citrommal ízesítjük. Így nemcsak a valódi zamatokat élvezhetjük, hanem egészségesebbek is, mint a készen kapható vagy porból készülő társaik.

Kevert saláta mustáros öntettel

A mustáros öntettel készített kevert saláta nem a legkönnyebb saláta, nem kalóriaszegény, viszont finom! A salátákra kevésbé fogékony gyerekek is szívesen eszik, náluk egyébként sem ...

Lúgosító sali

Szombati ebéd; azért ilyen sovány, mert este nagy vacsi lesz barátokkal. Reggel Terike vajdasági csoda sós variációját sütöttem; ez alkalommal öregtésztával, teljes kiőrlésű ...

Frissítő italok

Limonádé, jeges tea, gin tonik. Az éttermeknél is elkezdődött a nyári időszámítás, lassan nyílnak a kerthelyiségek és újra életre kelnek az elhagyatott teraszok, erkélyek. Nincs is annál jobb, amikor a barátokkal összeülve, a napfényben fürödve egy kellemes, frissítő ital társaságában beszéljük meg ügyes-bajos dolgainkat.

Bazsalikomálom limonádé

Hmm....komálom, de komálom!:) Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Azt vettem észre, hogy ahányszor kortyolok, szippantok egyet ...

Mojitós hangulat

A valódi mojitót először Kubában készítették az 1920-as években. A szesztilalom miatt cselhez folyamodtak, hogy a külföldieket elcsábítsák. Így született meg ez a finom ital a mojito, ...

Mentás-citromos limonádé eperrel

Anyukám egyik barátnője mindig citromkarikákkal csinálja a limonádét, egy másik pedig zöldekkel, pl. citromfűvel vagy mentával. Mi most ötvöztük a kettőt, kiegészítve egy saját ...

Rebarbarás jeges tea

Na, azt ugyan nem lehet mondani, hogy tikkasztó a hőség, de már ideje elkezdeni legalább lélekben előhívni a nyarat. A választásom a mostoha rebarbarára esett. Nem csak azért, mert ahogy ...

Citrusspray a webshopban >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...