Így használd izgalmasabban a citrusokat idén télen

Télen feltehetően jóval több citrust fogyasztunk, mint az év többi szakában, ezért nem árthat némi vérfrissítés ebben a nagy monotóniában. Lássuk, hány különböző módon kerülhetnek felhasználásra a narancsok, citromok, grapefruitok.

Nemcsak szezonalitásuk miatt fogynak nagyobb számban télen a citrusok, hanem abból a praktikus okból kifolyólag is, hogy magas C-vitamintartalmuk révén hozzájárulnak az ilyenkor több kihívásnak kitett immunrendszerünk megerősítéséhez. Éppen ezért nagyon jól tesszük, ha nagy számban faljuk a narancsokat, mandarinokat és egyéb citrusokat – persze olyan módon, hogy ne unjunk rájuk egy hét után. Az alábbi ötletek segíthetnek még színesebbé tenni a fanyar citrusok konyhai felhasználását, érdemes őket megfogadni!

Nézd meg galériánkban a citrusok felhasználásának izgalmas módjait!

Próbáld ki például ezeket a citrusos recepteket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz további hajmeresztő konyhai manőverekre is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk