Így használd izgalmasabban a citrusokat idén télen

Télen feltehetően jóval több citrust fogyasztunk, mint az év többi szakában, ezért nem árthat némi vérfrissítés ebben a nagy monotóniában. Lássuk, hány különböző módon kerülhetnek felhasználásra a narancsok, citromok, grapefruitok.

Nemcsak szezonalitásuk miatt fogynak nagyobb számban télen a citrusok, hanem abból a praktikus okból kifolyólag is, hogy magas C-vitamintartalmuk révén hozzájárulnak az ilyenkor több kihívásnak kitett immunrendszerünk megerősítéséhez. Éppen ezért nagyon jól tesszük, ha nagy számban faljuk a narancsokat, mandarinokat és egyéb citrusokat – persze olyan módon, hogy ne unjunk rájuk egy hét után. Az alábbi ötletek segíthetnek még színesebbé tenni a fanyar citrusok konyhai felhasználását, érdemes őket megfogadni!

Nézd meg galériánkban a citrusok felhasználásának izgalmas módjait!

Próbáld ki például ezeket a citrusos recepteket:

Kosher narancs cake

A Judafestre kerestem recepteket, és mivel a közel-keleti konyha nagyon közel áll a ciprusi ízvilághoz, és a süti elkészítése nagyon egyszerű volt, erre a receptre esett a választásom. ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz további hajmeresztő konyhai manőverekre is:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!