"Citromra" keresztelt kávézót nyitott Párizsban az elképesztően sármos fiatal divattervező

Café Citron - már a név is mézes (citromos) madzag. Ha Párizsban igazi luxusreggelire vágysz a világ talán legjóképűbb divattervezőjének vadiúj helyén, irány a Champs Élysées.

Az elképesztően sármos francia Simon Porte Jacquemus nem több, mint 29 éves, de már sikeres divattervező, a Jacquemus divatcég vezetője, most pedig csodás kávézót nyitott Párizsban, amelynek ihletője nem más, mint a CITROM (ami egyben kedvenc színárnyalata is). Innen a név is: Café Citron.

A hír és a hely maga annyira ropogós-friss, hogy a hivatalos bejelentés is a napokban, március 26-án történt, méghozzá az Instagramon.

A helyszín Párizs, azon belül is a híres divatáruház, a Galeries Lafayette Champs-Élysées első emelete.

A kávézó egészen kedvesen nyári és meleg hangulatú, napfényes, mediterrán színfolt egyszerű fa bútorokkal (külön felhívnánk a figyelmet, hogy minden asztalhoz más és más faszék tartozik, amit imádunk), terrakotta kaspókkal, citromfákkal, és egy rajzolt, sematikus citromlogóval.

Az étlapot Cédric Grolet, Jeffrey Cagnes, Anthony Courtiells séfek/cukrászok állították össze - van itt házi jam toastkenyéren, főtt tojás, marinált mediterrán zöldségek, szardínia, vagy mondjuk pisztáciás-rozmaringos tart. Tervezik autentikus francia sajtok és rusztikus házi kenyerek szerepeltetését is a menüsoron, amit csak támogatni tudunk.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Nem e világi látvány a félig elsüllyesztett, víz alatti étterem Norvégiában - képek!

via dazed

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...