"Citromra" keresztelt kávézót nyitott Párizsban az elképesztően sármos fiatal divattervező

Café Citron - már a név is mézes (citromos) madzag. Ha Párizsban igazi luxusreggelire vágysz a világ talán legjóképűbb divattervezőjének vadiúj helyén, irány a Champs Élysées.

Az elképesztően sármos francia Simon Porte Jacquemus nem több, mint 29 éves, de már sikeres divattervező, a Jacquemus divatcég vezetője, most pedig csodás kávézót nyitott Párizsban, amelynek ihletője nem más, mint a CITROM (ami egyben kedvenc színárnyalata is). Innen a név is: Café Citron.

A hír és a hely maga annyira ropogós-friss, hogy a hivatalos bejelentés is a napokban, március 26-án történt, méghozzá az Instagramon.

A helyszín Párizs, azon belül is a híres divatáruház, a Galeries Lafayette Champs-Élysées első emelete.

A kávézó egészen kedvesen nyári és meleg hangulatú, napfényes, mediterrán színfolt egyszerű fa bútorokkal (külön felhívnánk a figyelmet, hogy minden asztalhoz más és más faszék tartozik, amit imádunk), terrakotta kaspókkal, citromfákkal, és egy rajzolt, sematikus citromlogóval.

Az étlapot Cédric Grolet, Jeffrey Cagnes, Anthony Courtiells séfek/cukrászok állították össze - van itt házi jam toastkenyéren, főtt tojás, marinált mediterrán zöldségek, szardínia, vagy mondjuk pisztáciás-rozmaringos tart. Tervezik autentikus francia sajtok és rusztikus házi kenyerek szerepeltetését is a menüsoron, amit csak támogatni tudunk.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Nem e világi látvány a félig elsüllyesztett, víz alatti étterem Norvégiában - képek!

via dazed

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...