Ezt a konyhai eszközt használd, ha nincs citromfacsaród

A következő tipp sokakat meglephet, érdemes azonban kipróbálni, hiszen ha nincsen facsarónk, ezzel a konyhai eszközzel sokkal könnyebb lesz hozzájutni a citrusok vitamindús és ízletes levéhez.

Legyen szó húsokról, salátákról vagy akár süteményekről, rengeteg ételbe passzol a citrom és a lime is, éppen ezért érdemes otthon mindig egy-egy darabot tárolni belőlük. A saját kezünk és a hagyományos citromfacsaró mellett most egy újabb eszközt szeretnénk ajánlani, amellyel tökéletesen, az utolsó cseppig kinyomhatod a citrusokból a levet, ez pedig nem más, mint a fokhagymanyomó.

Igen, a fokhagymanyomó is nagy segítség lehet

Igen, lehet, hogy páran megbotránkoznak majd ezen a tippen, ugyanakkor gondoljunk csak bele: a félbevágott citromot vagy lime-ot csak bele kell rakni a fokhagymatartó rekeszbe, rá kell zárni a prést, és 2-3 mozdulattal már ki is facsartuk a szükséges mennyiségű levet a gyümölcsből.

Persze néhány dologra érdemes odafigyelnünk, nevezetesen, hogy ne fejtsünk ki akkora erőt, amely már a citrus héját is kilyukasztja, illetve használat előtt ellenőrizzük, kellően tiszta és szagmentes-e a fokhagymanyomónk. A zöldség apró kis rostjai könnyen beleragadhatnak a lyukakba, a fokhagymaízű citrom pedig nem a legjobb, főleg, ha süteményt vagy egy finom koktélt ízesítenénk a gyümölcs levével.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...