Legyen szó húsokról, salátákról vagy akár süteményekről, rengeteg ételbe passzol a citrom és a lime is, éppen ezért érdemes otthon mindig egy-egy darabot tárolni belőlük. A saját kezünk és a hagyományos citromfacsaró mellett most egy újabb eszközt szeretnénk ajánlani, amellyel tökéletesen, az utolsó cseppig kinyomhatod a citrusokból a levet, ez pedig nem más, mint a fokhagymanyomó.
Igen, lehet, hogy páran megbotránkoznak majd ezen a tippen, ugyanakkor gondoljunk csak bele: a félbevágott citromot vagy lime-ot csak bele kell rakni a fokhagymatartó rekeszbe, rá kell zárni a prést, és 2-3 mozdulattal már ki is facsartuk a szükséges mennyiségű levet a gyümölcsből.
Persze néhány dologra érdemes odafigyelnünk, nevezetesen, hogy ne fejtsünk ki akkora erőt, amely már a citrus héját is kilyukasztja, illetve használat előtt ellenőrizzük, kellően tiszta és szagmentes-e a fokhagymanyomónk. A zöldség apró kis rostjai könnyen beleragadhatnak a lyukakba, a fokhagymaízű citrom pedig nem a legjobb, főleg, ha süteményt vagy egy finom koktélt ízesítenénk a gyümölcs levével.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: