Megvan, mikortól szüretelhető a magyar citrom

Szívesen szüretelnél a lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcsből? Akkor irány az ország egyetlen citromszürete! Mutatjuk, hol pakolhatod tele a kosaradat a hazai citrommal!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette az ismert lajosmizsei citromfarm a Szedd Magad Akciót. Kisjuhász Éva és férje, Szőrös András családi vállalkozása Magyarországon egyedüli módon termel fóliasátor alatt citromot, amely jellemzően november-decemberre érik be, írja a Sokszínű vidék oldala.

Beindult az idei citromszezon!

November 11-től december 16-ig 8-16 óra között tart a szüret

„Az érett darabok teljesen sárgák, fényesek. Szedhető a félig sárga termés is, utóérik majd. Egy kiló körülbelül 10-16 darab, nagyságtól függően. A szedéshez kérünk mindenkit, hozzon saját kosarat, ládát, mindenképpen metszőollót vagy háztartási ollót, mert csak így lehet szedni" – írják a Facebook-bejegyzésükben.

A citromfarm tulajdonosai a leszedett termést sem kezelik, így a héj megehető, reszelhető.

A leszedett citrom a hűtőszekrény alsó fiókjában legalább egy hónapig eltartható. Ha valakinek nincs ideje a szüretre, akkor leszedett citromot (5/10/15/20 kilogrammos csomagok) is vásárolhat náluk. Sőt interneten is lehet tőlük citromot rendelni!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 hely, ahol tilos tárolni a forrólevegős sütőt

Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!