Megvan, mikortól szüretelhető a magyar citrom

Szívesen szüretelnél a lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcsből? Akkor irány az ország egyetlen citromszürete! Mutatjuk, hol pakolhatod tele a kosaradat a hazai citrommal!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette az ismert lajosmizsei citromfarm a Szedd Magad Akciót. Kisjuhász Éva és férje, Szőrös András családi vállalkozása Magyarországon egyedüli módon termel fóliasátor alatt citromot, amely jellemzően november-decemberre érik be, írja a Sokszínű vidék oldala.

Beindult az idei citromszezon!

November 11-től december 16-ig 8-16 óra között tart a szüret

„Az érett darabok teljesen sárgák, fényesek. Szedhető a félig sárga termés is, utóérik majd. Egy kiló körülbelül 10-16 darab, nagyságtól függően. A szedéshez kérünk mindenkit, hozzon saját kosarat, ládát, mindenképpen metszőollót vagy háztartási ollót, mert csak így lehet szedni" – írják a Facebook-bejegyzésükben.

A citromfarm tulajdonosai a leszedett termést sem kezelik, így a héj megehető, reszelhető.

A leszedett citrom a hűtőszekrény alsó fiókjában legalább egy hónapig eltartható. Ha valakinek nincs ideje a szüretre, akkor leszedett citromot (5/10/15/20 kilogrammos csomagok) is vásárolhat náluk. Sőt interneten is lehet tőlük citromot rendelni!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...