Ne dobd ki az elhasznált cirokseprűt, lehet, hogy csak egy kis fazonigazításra szorul

Ha már hosszabb ideje használod a cirokseprűdet, és úgy látod, már nincs a legjobb állapotban, ezzel a két perces trükkel könnyedén felfrissítheted!

A söprögetés régimódi takarítási módszernek tűnhet a robotporszívók, mikroszálas felmosók és vezeték nélküli porszívók korában, de megvannak az előnyei ennek a tradicionális eljárásnak, mégpedig, hogy elég sok koszt, port, szöszt, homokot, állatszőrt össze lehet vele szedni anélkül, hogy eldugítanád a gépeidet. Ráadásul lássuk be, egyszerűbb és gyorsabb is, mint előkotorni a sok gépet és eszközt.

Ne dobd ki az elhasznált cirokseprűt, lehet, hogy csak egy kis fazonigazításra szorul!

Ha azonban gyakran használod a seprűdet, és itt most kimondottan a nagymamáink által is használt cirokseprűre gondolunk, akkor azt rendszeresen tisztítani is kell. Ennek módja, hogy egy lavórt vagy mosdókagylót megtöltesz vízzel, adsz hozzá egy kis mosogatószert, majd beleteszed a seprű végét, kicsit átmosod, és végül hagyod megszáradni a napon. Még ha azonban rendszeresen is tisztítod a seprűd, idővel az ágak elhasználódnak, és már nem tudják olyan hatékonyan begyűjteni a szőrt és morzsákat, mint korábban. Ennél a pontnál lehet, hogy megfordul a fejedben, hogy kellene venned egy új seprűt, de csak lassan a testtel! Még nem kell temetni a régit.

Egyszerűen fazonírozd a seprű végét, vagyis vágd le a csúnya végeket. Miután megmostad a seprűt, várd meg, hogy megszáradjon, és egy masszívabb ollóval kezd el levágni a végeket. Ügyelj rá, hogy minden részen ugyanolyan hosszúságot vágj mindenhol, és gyakorlatilag ezután meg is vagy, újra bevetésre kész a seprűd!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További otthoni trükkös cikket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...