Ciprusi ételek, amiket kötelező kipróbálni!

Van egy jó hírünk: ha Ciprus felé veszed az irányt, egészen izgalmas és finom ízekkel találkozhatsz! Mit próbálj ki feltételen? Mondjuk! 

A következő ételeket igenis kötelező kipróbálni, ha már egyszer Cipruson járunk, bár a listát hosszan lehetne folytatni, ezek a talán legismertebb fogások. Ha nincs lehetőséged ellátogatni erre a csodálatos szigetre, akkor csempészd be a konyhádba a ciprusi életérzést, segítségül hoztunk egy-egy receptet is!

Kleftiko

Ciprus fő húsételének számít, ami gyakorlatilag kemencében sült bárányhús. Alacsony hőfokon készítik, 5-6 órán keresztül, a húshoz babot és burgonyát tálalnak köretként!

Souvlaki

Bárány, marha- vagy sertéshúsból készül. A souvlaki-t szénen sütik sok esetben párolt zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és borssal tálalják.

Krasato

Sertés curry

Gyakran nézem a különböző főzőműsorokat, számtalan távol-keleti ételkülönlegességet készítenek bennük. Gondoltam a pirított tésztafélék után megpróbálkozom ezt a fajta ...

Korianderrel pácolt sertésből készül, amit semmiképp sem szabad kihagyni.

Tavva

A tölteléke húsból és rizsből készül, amelyet sok fűszerrel együtt, szőlőlevélbe csomagolva tálalnak.

Stifado

Stifado

Most így a tél közepén járva, már vágyunk egy kissé a napfényes Görögország ízeire. Jól esik felidézni azokat az ételeket, amiket ottani nyaralásaink alkalmával ettünk. Igazából ...

Halloumi

Kecsketejből készült sajt, ami nagyon gyakran szerepel az étlapokon. A Halloumi igazán finom grillezett formában, bár nagyon szeretik salátákhoz, és a hús- és halételekhez is kiválóan illik. A Halloumi termelése törvény által védett, így csak Cipruson készíthető!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép:wikimedia

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...