A következő ételeket igenis kötelező kipróbálni, ha már egyszer Cipruson járunk, bár a listát hosszan lehetne folytatni, ezek a talán legismertebb fogások. Ha nincs lehetőséged ellátogatni erre a csodálatos szigetre, akkor csempészd be a konyhádba a ciprusi életérzést, segítségül hoztunk egy-egy receptet is!
Kleftiko
Ciprus fő húsételének számít, ami gyakorlatilag kemencében sült bárányhús. Alacsony hőfokon készítik, 5-6 órán keresztül, a húshoz babot és burgonyát tálalnak köretként!
Souvlaki
Bárány, marha- vagy sertéshúsból készül. A souvlaki-t szénen sütik sok esetben párolt zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és borssal tálalják.
Krasato
Korianderrel pácolt sertésből készül, amit semmiképp sem szabad kihagyni.
Tavva
A tölteléke húsból és rizsből készül, amelyet sok fűszerrel együtt, szőlőlevélbe csomagolva tálalnak.
Stifado
Halloumi
Kecsketejből készült sajt, ami nagyon gyakran szerepel az étlapokon. A Halloumi igazán finom grillezett formában, bár nagyon szeretik salátákhoz, és a hús- és halételekhez is kiválóan illik. A Halloumi termelése törvény által védett, így csak Cipruson készíthető!
Ezeket olvastad már?
Hajdinatöpörtyű, flancati, füstölt sertésszalámi és az erdő kincsei a szlovén...
Szlovénia páratlan természeti adottságai nem csak a téli síszezonban csábítanak minket a szlovén Alpokba, hanem az év többi napján is varázslatos lehetőségekkel várnak.
Hering AndrásIsmerd meg a portugál konyha rejtelmeit!
Ételek, amik a kötelező kategóriába tartoznak, ha véletlenül Portugália felé veszitek az irányt!
Németh OrsiSörtúra Prágában, ahol együtt ünnepeltük a világgal a Staropramen 150....
A Staropramen 150-ik évfordulóját a legendás sör szülőhelyén, Prágában ünnepeltük.
Nosalty5 izgalmas tradicionális étel Norvégiából
Ne gyertek haza Norvégiából addig, míg meg nem kóstoltátok a következő ételeket, de azt nem garantáljuk, hogy mindegyik ízleni fog!
Németh OrsiCímlapkép:wikimedia