-
1.
Az igazán finom rántott húshoz ismerd meg a leggyakrabban használt olajok füstpontját
Az olajhasználat a konyhában egyre „bonyolultabbá” vált az elmúlt években. Legalábbis olyan szempontból, hogy egyre több különböző alapanyagból készülnek olajok, amelyek ajánlott felhasználása mind eltér. Ismerjük meg őket most a füstpontjuk alapján!
-
2.
Tippek, hogy mindig a legfrissebb gyömbért válaszd
Egyre gyakoribb hozzávaló a magyar konyhákban is a friss gyömbér. Az aromásan fűszeres gyökeret teához, ázsiai ihletésű ételekhez vagy süteményekhez használjuk, és jól tesszük, ha alaposan odafigyelünk, amikor a boltban kiválasztjuk a szimpatikus darabot.
-
3.
Íme az őszi konyhatrendek: viszlát, fehér bútorok, helló, meleg színek!
Itt van az ősz, itt van újra, és bár lehet, nem a következő hónapokban tervezi mindenki felújítani a konyhát, a következő színek, bútorok és kiegészítők hosszú távra is remek inspirációk lehetnek.
-
4.
Most kiderül, tényleg jobb-e a szobahőmérsékletű tojás a süteményekhez
A legtöbb süteményreceptben láthatjuk a tojásokra vonatkozó felhívást, miszerint azoknak szobahőmérsékleten kell lenniük. Tényleg fontos ez, vagy csak egy extra macera, amit nyugodtan elfelejthetünk?
-
5.
Egy tál Amerika: íme a zöldséges, fűszerekkel teli kukoricaleves, az új őszi kedvenc
Ez a nagyon gazdag ízvilággal rendelkező zöldséges-kukoricás leves óriás kedvenc Amerikában, éppen ezért itt az ideje, hogy a könnyen elkészíthető corn chowder a magyar szíveket is meghódítsa.
-
6.
A régi-új rántott húsos szendvics, ami nosztalgikus büféhangulatot idéz
Mi köti össze a Déli pályaudvart, egy belvárosi színházat és a régi gimnáziumunkat? Első látásra semmi, azonban, ha az orrunkat követve elérkezünk a kis büfésbódéhoz, mindhárom esetben egy nagy kupac rántott húsos szendvics látványa fogad majd minket. Ezt az élményt hozhatjuk át a 21. századba a lenti recepttel.
-
7.
Tegyél tejszínhabot mindenre (igen, a sós ételekre is)
Vannak dolgok a konyhában, amelyek állandóan rögzített pályán mozognak. Például a tejszínhab: gyümölcsre, fagylaltra és süteményre, azaz elsősorban édes dolgokra halmozzuk, és a sós oldalról teljesen megfeledkezünk. Ez pedig nagy hiba.
-
8.
Fenyőt szüretelni nem úri huncutság – Mutatjuk, mi minden készülhet belőle
Bár úri huncutságnak hathat, mégis ősi történet a fenyőé, hisz régóta használják a népi gyógyászatban. Ellenben arról nem igen szól a fáma, hogy a konyhában mit kezdjünk vele. Pedig lehet vele sütni-főzni... többek között. Lássuk, mit tud az örökzöld fenyő!
-
9.
A maradék majonézes krumplisaláta újjászületése: be vele a sütőbe
Ha már a füleden is majonéz jön ki, akkor van egy remek tippünk, miként varázsolj ízletes vacsorát belőle: süsd meg tepsiben!
-
10.
Ott volt előtted, de sosem próbáltad – Ezt a rántott lágytojást imádni fogod
Mi, magyarok szeretünk különböző ételeket kirántani, vannak azonban olyan fogások, amelyekről aligha jut eszünkbe, hogy rántva is jók, hova tovább finomabbak lennének. A franciák tudnak valamit, a következő étel ugyanis tőlük származik.
Régi-új rántott húsos szendviccsel nosztalgiáztunk, és kukoricaleves formájában kanalaztuk be Amerikát
Megmutattuk, mely lakberendezési trendek lesznek a legmenőbbek ősszel a konyhákban, mindenbe tejszínhabot tettünk (igen, a sós fogásokba is!), és utánajártunk, tényleg fontos-e, hogy szobahőmérsékletű tojásokat süssünk a sütikbe.