CIA-ügynökből étteremtulajdonos - William Voung kalandos története

A vietnámi háború ideje alatt CIA-ügynök volt, majd éttermet nyitott. Willam Vuong kalandos élete.     

Egy vietnámi származású ex CIA-ügynök egy ideje föladta izgalmas és veszélyes foglalkozását, és - legalábbis látszólag - jóval nyugodtabb vizekre evezett. Az oregoni Portlandben éttermet nyitott, ahol szülőhazája különböző régióinak a jól megszokottnál különlegesebb, izgalmasabb leveseit is meg lehet kóstolni. Itt nem csak phở és bánh mì szerepel az étlapon.

William Vuong, felesége és az étterem csapata

A Rose VL Deli tulajdonosa, William Vuong Dél-Vietnámban született. Az országnak ez a területe amerikai érdekszférába tartozott, míg északon kommunisták voltak hatalmon. A hatvanas évek közepére a két terület konfliktusa háborúba torkollott - ebben az amerikaiknak nem kevés felelősségük volt.

Vuong a vietnámi háború idején az amerikai hírszerző ügynökségnek, a CIA-nek dolgozott.

Amikor 1974 nyarán a watergate-botrány miatt távozásra kényszerülő Richard Nixon lemondott az amerikai elnöki posztról, utódja, Gerald Ford bejelentette, Amerika kilép a háborúból.

Egy leves a kínálatból

Ezt követően Vuong 10 évre a kommunisták börtönébe került Vietnámban. Miután kiszabadult, családjával Amerika felé vette az irányt, és az oregoni Portlandben nyitott egy olyan éttermet, ami a levesekre specializálódott. ARose VL Deliaz egyik legelismertebb vietnámi vendéglátóhely lett az egész országban.

via Great Big Story

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ebben a kávézóban elfogadnak olyannak, amilyen vagy

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...