Chips-es zacskókkal segíti a hajléktalanokat egy 7 éves kislány

Igazán elismerésre méltó annak a hét éves kislánynak az ötlete, aki kiürült chips-es zacskókból készít takarót hajléktalanoknak.

Tilly csupán hét éves, mégis elképesztő odaadással gyűjti a kiürült chips-es zacskókat, amelyeket egy alapos átmosás és kiszárítás után összevasal egymással. Így készülnek azok a takarók, melyeket a lány az angliai Scunthorpe városában élő hajléktalanoknak ajánl fel a hideg időben.

Tilly egy sütőpapír segítségével vasalja össze a zacskókat (Forrás: BBC)

A BBC riportja szerint Tilly eddig több mint 700 zacskót gyűjtött össze családja és iskolatársai segítségével. Egy melegen tartó takaró elkészítéséhez 150 zacskóra van szükség, ezzel a mérettel már egy felnőtt ember is be tudja magát takarni.

A kislány kedvence a sajtos és a hagymás chips (Forrás: BBC)

De miért éppen chips-es zacskó?

A sós nassolnivalók tároló zacskójának fő anyaga az orientált polipropilén, mely remek szigetelő és kiváló nedvességzáró. A zacskók belsejében lévő vékony alumínium illetve két réteg polietilén alkotóelemei azon fóliáknak is, melyeket a túraboltokban is lehet kapni, és amelyek kiválóan védenek a kihűléstől vagy éppen a túlhevüléstől. A fóliák életmentőek lehetnek azok számára is, akiknek a hideg időben az utcán kell tölteniük az estéket.

A chips-es zacskók lebomlásához 80 évre lenne szükség, így Tilly nem csak, hogy a környezetet védi (hiszen így a zacskók továbbiakban is hasznosak, hovatovább, hasznosabbak lesznek azután, hogy elfogy belőlük a ropogtatnivaló), de még a rászorulókon is segít. A kislány továbbra is gyűjti a zacskókat, melyek a hideg időben életeket menthetnek.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...