Próbáld ki az egyedényes chilis Mac and Cheese-t, a legfinomabb félórás komfortkaját

A sajtos makarónit mindenki szereti, ez a chilis-babos-húsos változat viszont garantáltan elrabolja a szíveket, ráadásul fél óra alatt elkészül!

A gyorsan finomat és laktatót elven továbbhaladva ismét egy nagyon népszerű, ízletes és gyors receptet hoztunk nektek, amelyet egyetlen nagyobb edényben is el lehet készíteni fél óra alatt. A chilis mac and cheese a sajtos makaróni továbbfejlesztett változata, amelybe a chilis bab fűszerkeverék mellett bab és marhahús is kerül. Igazi komfort étel ez, melyhez nem szükséges sok előkészület, szinte magától megfő minden az edényben, ráadásul elég nagy adag készül ahhoz, hogy az otthon sulizó gyerekek és a home office-ban igát húzó felnőttek is jóllakjanak belőle.

Hozzávalók: 2 evőkanál vaj (30-40g), 500 g darált marhahús, 2 evőkanál fűszersó (Chilis bab fűszerkeverék), 850 g konzerv paradicsom (kb. 2 konzerv), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 400 g szarvacska tészta, 7 dl víz, 120 ml habtejszín, 450 g vörösbab (1 konzerv), 350 g cheddar sajt (reszelt), petrezselyem ízlés szerint (tálaláshoz)

A chilis mac and cheese teljes receptjét itt találod!

Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben. Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk, nagyjából 5-6 percig.
Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a száraz szarvacskát, a vizet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Lefedve főzzük körülbelül 10-12 percig. Ez idő alatt egyszer kavarjuk át.

Mikor már szinte kész (azaz megpuhult a tészta), keverjük hozzá a lecsepegtetett babot és a reszelt sajtot. Utólag ízesítsük, ha szükséges. Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.

A maradékot légmentesen lezárva, hűtőszekrényben 4 napig tárolhatjuk.

A chilis mac and cheese teljes receptjét itt találod!

Ugye milyen egyszerű, gyors, és ráadásul időtálló is? A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, kövess az Instagramon vagy a YouTube-on, vagy csatlakozz #HÁZIMENZA nevű Facebook-csoportunkhoz, ahol akár saját recepttárad titkait is megoszthatod a Nosalty közösségével!


Ezek a gyors receptek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!