Próbáld ki az egyedényes chilis Mac and Cheese-t, a legfinomabb félórás komfortkaját

A sajtos makarónit mindenki szereti, ez a chilis-babos-húsos változat viszont garantáltan elrabolja a szíveket, ráadásul fél óra alatt elkészül!

A gyorsan finomat és laktatót elven továbbhaladva ismét egy nagyon népszerű, ízletes és gyors receptet hoztunk nektek, amelyet egyetlen nagyobb edényben is el lehet készíteni fél óra alatt. A chilis mac and cheese a sajtos makaróni továbbfejlesztett változata, amelybe a chilis bab fűszerkeverék mellett bab és marhahús is kerül. Igazi komfort étel ez, melyhez nem szükséges sok előkészület, szinte magától megfő minden az edényben, ráadásul elég nagy adag készül ahhoz, hogy az otthon sulizó gyerekek és a home office-ban igát húzó felnőttek is jóllakjanak belőle.

Hozzávalók: 2 evőkanál vaj (30-40g), 500 g darált marhahús, 2 evőkanál fűszersó (Chilis bab fűszerkeverék), 850 g konzerv paradicsom (kb. 2 konzerv), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 400 g szarvacska tészta, 7 dl víz, 120 ml habtejszín, 450 g vörösbab (1 konzerv), 350 g cheddar sajt (reszelt), petrezselyem ízlés szerint (tálaláshoz)

A chilis mac and cheese teljes receptjét itt találod!

Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben. Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk, nagyjából 5-6 percig.
Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a száraz szarvacskát, a vizet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Lefedve főzzük körülbelül 10-12 percig. Ez idő alatt egyszer kavarjuk át.

Mikor már szinte kész (azaz megpuhult a tészta), keverjük hozzá a lecsepegtetett babot és a reszelt sajtot. Utólag ízesítsük, ha szükséges. Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.

A maradékot légmentesen lezárva, hűtőszekrényben 4 napig tárolhatjuk.

A chilis mac and cheese teljes receptjét itt találod!

Ugye milyen egyszerű, gyors, és ráadásul időtálló is? A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, kövess az Instagramon vagy a YouTube-on, vagy csatlakozz #HÁZIMENZA nevű Facebook-csoportunkhoz, ahol akár saját recepttárad titkait is megoszthatod a Nosalty közösségével!


Ezek a gyors receptek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...