A pandémia után még nagyobb odaadással élvezzük, érezzük és szeretjük az életet, és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy végre visszakaptuk a város egyik legszebb terét, elkészült ugyanis a Vörösmarty tér és az elmúlt hónapok után végre újra megtelt élettel, étellel és itallal, egyszóval a boldogságunk kelléktárának egy igen jelentős része állt össze újra.
A nyár íze
A tomboló nyár kapcsán mindannyiunkban ott vannak azok a bizonyos ízek, illatok, melyek tökéletesen jellemzik ezt a gyönyörű évszakot. Most azonban újabb jegyek bukkantak fel a láthatáron, és aki szeret engedni a kísértésnek, az engedjen is, itt az idő a nyár legújabb ízeinek felfedezésére akár a város középpontjában, a Marty’s Kitchen & Bar csodás teraszán.
Narancsok, buborékok és ínyencségek
Régóta tudjuk, hogy a narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni, hiszen megérkezett a Chandon Garden Spritz. Mindannyian tudjuk, hogy a nyári sláger-italoknál bizony valakinek mindig tartani kell a frontot és keverni kell a koktélokat, spritzeket és fröccsöket a hangulat érdekében, mostantól azonban nagyban megkönnyíti ezt az argentin Chandon pincészet. Nekik ugyanis sikerült egy palackba zárni a kesernyés narancs és a pezsgő csodálatos egyvelegét.
Egy nyári ital, kétszer megálmodva
Az idei nyár első izgalmas ízélményét a Chandon Garden Spritz hozza el, amely a Chandon pincészet kivételes pezsgőjét egyedülálló csavarral egészíti ki, amely nem más, mint a pincészet kézműves keserű-narancs likőrje, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel. Mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral. A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető italba pedig nagyon könnyű beleszeretni, hiszen bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy kevés friss rozmaringgal megbolondítva. Persze a kiegészítőkkel érdemes kísérletezni, hiszen a a lehetséges kombinációknak csak a képzeletünk szabhat határokat. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar csapata például rögtön előállt a levendulával csúcsra járatott verzióval is, melyhez egy kevés friss citrom és szóda is dukál.
Kertipartin, teraszon vagy a parton
Az már most biztos, hogy a nyári forróságban is vár ránk egy izgalmasan új, bársonyos élmény a gyönyörű Vörösmarty téren, ahol a Marty’s Kitchen & Bar csapata egy hatalmas terasszal gondoskodik a kényelmünkről, ugyanakkor az új nyári kedvencünket sem kell sokáig keresni, amely a Chandon Garden Spritz. Az pedig, hogy ki, hol fogyasztja el a nyár új slágerét, már csak rajtunk múlik.
Köszi nyár, hogy itt vagy, kiélvezünk minden pillanatot, amit adsz!
A Chandon Garden Spritzről:
A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.
A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.
Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.
A javasolt szervíz:
Önts egy nagy pohárba Chandon Garden Spritz-et, majd adj hozzá 3-4 db jégkockát. Frissítő italunkat rozmaringgal és szárított narancsszelettel díszíthetjük, kiemelve az ízeket.
· 180 ML CHANDON GARDEN SPRITZ
· 3 DB JÉGKOCKA
· ROZMARING SZÁL
· 1 DB SZÁRÍTOTT NARANCSKARIKA
A Chandon pincészetről:
A Chandon pincészet a világszerte ismert Moët & Chandon büszke utódja, amely 1959-es argentin alapítása óta független cégként üzemel, kivételes pezsgőket készítve egyedi személyiséggel és saját terroirokkal szerte a világon.
Az 1950-es évek végén Robert-Jean de Vogüé, a Moët & Chandon akkori elnöke úgy döntött, hogy újradefiniálja a habzóborok pezsgők világát. Azzal a meggyőződéssel indult felfedezőútjára, hogy a járatlan utakon sokkal izgalmasabb jövőt talál majd a minőségi pezsgő számára. Így jutott el az Argentinába, azon belül is Mendozába, ahol tökéletes terroir várta a tiszta, kifejező, és a gyümölcsök által vezérelt világszínvonalú pezsgő elkészítéséhez.
A pincészet működésének több, mint 60 éve alatt a Chandon pincészet DNS-ébe égett úttörő szellemmel ma már az egész világon jelen vannak Kaliforniától, Brazílián, Ausztrálián és Kínán át egészen Indiáig hat egymással szorosan együttműködő pincészettel. Küldetésük – amely ma is ugyanolyan aktuális, mint egykoron - a kezdetektől az, hogy megmutassák a világnak, hogy mennyi lehetőség rejlik a habzóborok világában.
A Chandon Garden Spritz sztori:
Az argentin emberek híresek arról, hogy szeretik a keserű ízeket: matét isznak és az amaro likőrt és vermutot részesítik előnyben. Büszkék arra, hogy mind az argentin narancs, mind az ott termelt borok minősége kiemelkedő, ezért a Chandon pincészet borászai úgy tanulmányozták a narancsot, mintha szőlő lenne, hogy a lehető legjobb spritz élményt érjék el az új termékkel. Az alapanyagul választott narancsot olyan fenntartható családi gazdaságban termesztik, amely nem használ növényvédő szereket, amely azért kiemelten fontos, mert a Chandon Garden Spritzhez csak a gyümölcs héját használják. Persze a lédús narancs sem megy kárba, azt a helyi iskolák és leveskonyhák kapják meg.
Az izgalmas előkészítési folyamat során különböző módon készítik elő a héjat - frissen, macerálva vagy sütve, amely karamellás, csokoládés és kandírozott ízvilágot ad a feldolgozott összetevőknek. A Garden Spritz elkészítéséhez használt gyógynövények és fűszerek a világ minden tájáról érkeznek a pincészetbe, melyeket számos módon macerálnak a héjakkal, óriási szabadságot adva ezzel a különböző ízek keveréséhez.
A termékhez használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül, melyeket mind a CHANDON pincészet birtokán termesztenek.
A végső Spritz keverése házasítása kényes folyamat, a Chandon Garden Spritz tökéletes elegyének megtalálásához 64 különböző változat elkészítésére volt szükség. Négy évnyi munka és számos vakkóstolás eredményeként azonban megtalálták a legkiválóbb kombinációt, így született meg a nyár új slágere, a Chandon Garden Spritz.