7+1 magyar híresség, akinek az éttermében vendégeskedhetünk

Mi a közös Hosszú Katinkában, Kásás Tamásban, Sváby Andrásban és a sztár youtuber Osváth Zsoltiban? Hazai hírességek, akik a mai, nehezített pályán is fantáziát látnak a vendéglátásban.

Az utóbbi években több hazai híresség jobb sorsra érdemes étterme is bezárt, gondoljunk csak Szabó Győző ázsiai fúziós Steamboo-jára vagy Lakatos Márk kolbászműhelyére, de Hajdú Péter törökbálinti Like Bisztrója is „átmenetileg zárva" tart. 

A hazai celebéttermek működését kisebb-nagyobb botrányok is kísérik, gondoljunk csak a Kozsó által működtetett Zöld teknős barlangja körüli ügyekre, majd a teaház végleges bezárására; vagy Vajna Tímea fánkozójára, amely 2020-ban jelentett csődöt. 

Valószínűleg még több híresség csendestárs egy-egy vendéglátó-vállalkozásban, mint amennyi publikus, de kik azok az ismert hazai személyiségek, akik a vendéglátás mai, buktatókkal teli helyzetében sem engedték el a vendéglátóhelyük kezét? 

  • Pasztellbe csomagolt junkfood-mennyország: Osváth Zsolt és a Unicorn Bistro 

Osváth Zsolt a szemünk előtt vált VV Zsoltiból a magyar YouTube egyik legsikeresebb tartalomkészítőjévé. A volt RTL Klub-os srác sokak szívébe belopta magát csatornája, a ZSHOW Time műsoraival, 2021 nyarán pedig egy meglepő bejelentéssel állt elő. A pandémiából épphogy felocsúdva saját éttermet nyitott párjával, Patrikkal közösen, a Nagymező utcában. 

Unicorn Bistro / forrás

Ha kíváncsiak vagyunk Zsoltiék vendéglátására, a pesti Broadway rózsaszín babaházát kell megkeresnünk. Ez az Unicorn Bistro, amelyet Magyarország, sőt egész Európa első „unikornis éttermeként" hívtak életre. Az Ázsiából hozott ötlet nem merül ki a mesehelyszínben és az egyszarvúk felbukkanásában: a szivárványszínek megjelennek a tányérokon is, hangsúlyozottan természetes színezékek felhasználásával a fogásokban. A menő junk foodokat és komfortételeket 4,8 pontra értékeli az Egyszarvú, pontosabban Osváth Zsolti lelkes közönsége. 

Weboldal itt.

  • Sváby András szerelemgyereke: Ürömi Hütte 

Sváby András már korábban is aktív volt a vendéglátásban, például a 2014-ben debütált Paneer rántottsajt-faló is eredetileg hozzá tartozott. A Paneert ugyan eladta a televíziós szakember, de az Ürömi Hüttét továbbra is ő működteti. Az agglomerációban fellelhető étteremről tudni érdemes, hogy nemcsak a környékbeliek kedvence, olyan remek konyhát visznek, hogy több tíz kilométerről is visszajárnak ide a vendégek. 

A hütte elnevezés inkább csak egy geg, ugyanis a hegyi síházak hangulatába öltöztették az éttermet, sőt kint egy kiszuperált sífelvonóba is beülhetünk – noha soha nem hütte működött itt. 

Ürömi Hütte / forrás

Sváby András – aki egyébként személyesen is gyakran felbukkan a hüttében – éttermébe ne salátázni jöjjünk: az eszement jó kemencés finomságok között örökzöld sláger a tepertős pogácsa, a remegősre sült velő, a klasszikus bélszín tatár, a kemencés lasagne, na és a pizzák. Ha eljutunk egyáltalán a desszertekig, így télvíz idején a gőzgombóc, császármorzsa és Hütte somlói Bermuda-háromszögében találjuk magunkat. 

Weboldal itt.

  • Egészségbombák a világklasszis úszótól: Koool by Katinka 

„Ha jót eszel, jól leszel" – üzeni a világverő Hosszú Katinka, akinek úszópályafutása alatt kijutott a nagy átváltozásokból, fogyásból és újraépülésből is. A Katinka nevét is magán viselő étterem Lipótváros és Újlipótváros határán, a Szent István körúton nyílt meg 2022 júniusában, a konyháját stílusosan a superfoodoknak és az egészséges étkezésnek szentelve. 

Kool / forrás

A szuperélelmiszer nem csak divatos címke Katinkánál: a zöld juice shotoktól a zabkásákon át a legegészségesebbnek tartott növényi hozzávalókig és fehérjeforrásokig a Kooolban minden a helyes táplálkozás és az ízek körül forog. Ne riasszon meg az egészségmánia, bátran tegyünk vele egy próbát! 

Facebook-oldal itt.

  • Rákóczi Feri falodája és dalodája a Liszt Ferenc téren 

Rákóczi Feriről tudható, hogy nagy ínyenc, és imád főzni is. A Liszt Ferenc téri Korhelyben társtulajdonos, az étterem missziójáról pedig mindent elárul a bemutatkozása: Egy hely, ahol 'másnap' is várunk! Malacságok, marhaságok, szárnyalunk a húsiparban. 

A Korhely húsos lábasa egy ököruszályleves, a bablevest kislábasban krumplis lángossal szervírozzák, és további olyan szerény fogásokkal öregbítik a magyar konyha hírnevét, mint a sült velőscsont, a lecsós-bélszínes lángos vagy a kolbásszal, szalonnapörccel, juhtúróval töltött lángos. 

Korhely / forrás

A rádiós műsorvezető ékesszóló szavait idézzük: "Az étel nem az evésről szól. Nem csak arról. A közös étkezés az összetartozás, a barátság, a szerelem misztériuma."

Weboldal itt.

  • Kásás Tamás: Tommy di Napoli 

A Tommy di Napoli lokációja is beszédes: nem véletlenül a Császár-Komjádi uszodával egy épületben nyitott meg a Nápoly ízeinek szentelt olasz étterem. Kásás Tamás, a valaha volt egyik legsikeresebb magyar vízilabdázó hat év nápolyi élet és kinti vendégjáték után egy saját étteremmel adózott a dél-olasz gasztronómiának: 2014-ben nyitotta meg a Tommy di Napolit Budán üzlettársával, Ökrös Zsuzsannával. 

Tommy di Napoli / forrás

Míg Tamás gyerekként a Komjádi uszodai edzések után a KSI Egyesület étkezdéjében pótolta a leúszott kalóriákat, a Tommy di Napoli az olasz trattoriák világát eleveníti meg, sok-sok tésztával, pizzával, frissensültekkel és a kötelező olasz desszertekkel. Kásás Tamás néhány éve a növényi étrend híve lett  – jobban szereti ezt a kifejezést a vegánnál –, de a személyes preferenciáinak változása nem módosított olasz étterme kínálatán. 

Facebook-oldal.

  • Box utcából a dél-amerikai pampákra: Kokó argentin steakhouse-a 

Kovács ’Kokó’ István több mint nyolc év után bezárta eredeti éttermét, a Box utcát, de nem engedte el a vendéglátást. Az olimpiai és világbajnok ökölvívó 2011 óta társtulajdonosa a Bajcsy-Zsilinszky úti La Pampa steakétteremnek, amely nem összekeverendő a Vámház körúti La Pampas-szal. 

La pampas / forrás

A betűnyi különbség ugyanakkor nem véletlen: Budai Ferenc étteremtulajdonos a La Pampas sikere után Kokóval közösen nyitotta meg a La Pampát. A fekete-fehér színek kontrasztjában fogant menő steakhouse a húsevők Mekkája ausztrál Wagyuval, japán Kobéval, argentin Angusszal, kanadai bölénnyel a steakétlapon. 

Weboldal itt.

  • Acél Réka tinikori álma valósult meg a Mókában 

Az egykori Kölyökidő-sztár a szép emlékű ifjúsági műsor lezárása után is feltűnt a képernyőn, de élete családanyaként és a Mókával teljesedett ki. A Margit körúttól egy sarokra találjuk a kávézót, ahol korareggeltől estébe nyúlóan házi készítésű, egyszerű és szerethető ételekkel, meleg és családias miliővel várnak.  

Móka / forrás

Bemutatkozásuk a maga keresetlen egyszerűségével pont olyan, mint a hely maga: „rántotta, virsli, vasalt szendvics, tejes kávé, alternatív tej, süti, ebéd" – mondja magáról a Móka, avagy a Módszertani Kabinet. A több mint harminc éve kiakasztott tábla feliratát Rékáék a lehető legönazonosabb módon fordították le saját nyelvükre, így lett a Módszertani Kabinetből Móka. Kétségtelenül a környék egyik legszerethetőbb helye. 

Facebook-oldal itt.

+ 1: Tóth Vera új szerepben Palkonyán 

Magyarország egyik legtehetségesebb énekesnője évek óta a magyar gasztroszcéna egyik ismert személyiségének párja. Pauli Zoltánnal igazán egy húron pendülnek: közös estjeiken összehangolják a főzést és vendéglátást Vera előadásával. 

Palkonyha / forrás

2020-ban a pandémia alatt koncertezési lehetőség nélkül maradt énekesnő Pauli Zoltán mellett lelkesen vetette bele magát a palkonyai Palkonyha háziasszonyi teendőibe is, és a párja által szervezett Svét (Stílusos Vidéki Éttermiség) rendezvényekről sem hiányzik. Verának jól a gasztronómia, ez nem vitás. 

Weboldal itt.

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapkép: Móka

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...