Így is felhasználhatod a megmaradt őszi gyümölcsöket

Nemcsak lekvár készülhet az őszi gyümölcsökből, hanem massza, vagyis cefre is!

Ha idén ősszel a lekvár helyett a te házad tájékán is pálinka készül a beérett gyümölcsökből, akkor főzőmesterként neked is tisztában kell lenned a lehetséges buktatókkal. Szerencsére az Agroinform oldala nemrég csokorba szedte, hogy mire kell a leginkább odafigyelni a cefre készítésekor. Íme!

Fontos hangsúlyozni, hogy az otthon elkészített alkoholtartalmú italt felelősségteljesen és mértékkel fogyasszák azok, akik elég idősek hozzá.

Forrásunk volt.


Még több gyümölcsökkel kapcsolatos érdekesség:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...