Nassolj végre bűntudat nélkül – Cseréld le a cukrot a Canderel édesítőszereire

Ha figyelni szeretnél az alakodra, vagy esetleg egészségügyi okokból nem ehetsz cukrot, ne aggódj! Végre bűntudat nélkül nassolhatsz kedvenceidből, miközben a Canderel ínycsiklandó édesítőszerei segítenek fenntartani az édes ízélményt cukor nélkül.

Az elmúlt években egyre többen cserélik le a cukrot más édesítőkre, nem véletlen, hiszen utóbbiak megannyi jó tulajdonsággal rendelkeznek. Így például kevesebb kalóriát tartalmaznak, segítenek a vércukorszint stabilizálásában, és jól illeszkednek a legkülönbözőbb diétákba is. De ami a legjobb, hogy rengetegféleképpen használhatjuk őket a konyhában! Mi ezúttal egy bűntudat nélküli mesés püspökkenyeret készítettünk, amelyhez a Canderel Szukralóz elnevezésű édesítőszerét hívtuk segítségül, valamint egy nagy bögre citromos teát főztünk, amibe a Canderel Sugarly került! Mutatjuk, miként szerepeltek a termékek:

Meg nem mondanád, hogy nem cukor, hanem Sugarly

Ízre, állagra és kinézetre éppen olyan, mint a cukor

Az első általunk tesztelt Canderel-termék az eritrit- és szukralóz (az eritrit egy természetes cukoralkohol, a szukralóz pedig egy cukorból készült kalóriamentes édesítőszer) alapú Sugarly kristályos por volt. A Canderel Sugarly egy praktikus, zárható, műanyag tasakba van csomagolva, amit még a táskánkba is bedobhatunk, ha napközben sem szeretnénk lemondani a cukormentes kávénkról vagy teánkról.

Íze, állaga és kinézete teljesen olyan, mint a jól ismert cukoré.

Mellékíz és felesleges kalóriák nélküli tea készült

Mint említettük, az édesítőszerek többféle módon használhatók a konyhában, így a Sugarlyt rászórhatjuk gyümölcsökre, hozzáadhatjuk müzlikhez, forró italokhoz, de főzéshez és sütéshez is alkalmas. Készíthetsz vele például puszedlit, brownie-t, gyümölcsös tortát, pitét, pohárkrémet vagy akár muffint is. De turmixokhoz és koktélokhoz is felhasználhatod.

Mivel mi a téli időszakban mindennap teázni szoktunk a szerkesztőségben, így egy nagy adag citromteát főztünk, hogy leteszteljük a Sugarlyt.

Már az első kortynál feltűnt nekünk, hogy nincs semmilyen mellékíze. Az édesítőpor használata egyébként nagyon egyszerű volt, csupán annyit kell tudni róla, hogy ha súlyra mérjük, akkor 50 g Canderel Sugarly 100 g cukornak felel meg. Ha pedig térfogatra, akkor 1/2 evőkanál Canderel Sugarly 1 evőkanál cukorral egyenlő. És, ami a legjobb, hogy adagonként nulla kalóriát tartalmaz!

Nulla kalóriás édesítőszer a Canderel Sugarly!

Ízletes és okos választás a kalória és cukor csökkentéshez

A következő általunk tesztelt édesítőszer nem más volt, mint a Canderel Szukralóz alapú édesítőpora, amely szintén sokoldalúan felhasználható a konyhában, vagyis szórhatjuk müzlire, gyümölcsökre, vagy belekeverhetjük akár egy forró italba is. Sőt, koktélokban is jól szerepel! No meg persze sütésnél is bevethető, mivel kekszekben, pitékben és muffinokban is remekül megállja a helyét, ugyanis nem bomlik le a hő hatására, mint más édesítőszerek.

Egyébként több nagy ital- és élelmiszergyártó is használja a szukralózt szénsavas üdítőitalok, alacsony kalóriatartalmú gyümölcsitalok és joghurtok ízesítéséhez.

A Canderel Szukralóz nem bomlik le a hő hatására / A cukormentes püspökkenyér receptjéért kattints a képre!

A hófehér színű Canderel Szukralóz első kézbevételekor feltűnt, hogy a termék egy esztétikus kinézetű, masszív, zárható üvegtárolóban kapott helyet, így biztosan jó társunk lesz a konyhában. Használatakor arra kell figyelni, hogy egy kanál édesítőszer pontosan egy kanál cukorral egyenlő, mérésnél pedig nyolccal kell elosztani a cukormennyiséget. Tehát, ha a recept 80 g cukrot ír elő, akkor 10 g Canderel Szukralóz alapú édesítőport kell használni hozzá. De mi a helyzet a kalóriákkal? Egy teáskanálnyi (0,5 g) Canderel Szukralóz alapú édesítőpor csupán két kalóriát tartalmaz! Viszonyításképpen, egy teáskanálnyi (4 g) cukorban 16 kalória található meg.

Arról nem is beszélve, hogy mindkét terméket fogyaszthatják cukorbetegek és vegetáriánusok is.

Egy teáskanálnyi Canderel Szukralóz alapú édesítőpor csupán két kalóriát tartalmaz / A cukormentes püspökkenyér receptjéért kattints a képre!

Bemutatkozik a bűntudat nélküli püspökkenyér

Akadnak olyanok, akik szerint az édesítőszerek általában jellegzetes mellékízzel rendelkeznek, ám a mi mesés püspökkenyerünkben ennek nyoma sem volt, pedig mi még a sütemény tetejére is szórtunk a Canderel Szukralóz alapú édesítőjéből, hogy porcukorfelhőt imitáljunk vele.

Ám az édesség textúrája könnyed, puha és szaftos maradt, vagyis semmilyen módon nem befolyásolta az állagát a benne lévő édesítőszer.

Te se hagyd ki a bűntudat nélküli püspökkenyeret! / A cukormentes püspökkenyér receptjéért kattints a képre!

A szerkesztőség tagjai közül szintén sokan kiemelték, hogy az édesítő por egyáltalán nem nyomta el a finom aszalt gyümölcsök és magvak ízét.

Sőt, egyesek úgy érezték, hogy az ízük sokkal jobban kiérződött a süteményből.

Véleményük szerint a cukorral készült édességek esetében néha előfordulhat, hogy az édes íz mellett eltörpülnek az összetevők aromái. Ha esetleg eddig ódzkodtatok az édesítőszerek mindennapos használatától, akkor mindenképpen adjatok nekik egy esélyt, hiszen éppen olyan az állaguk, mint a jól megszokott cukoré, továbbá mennyei ízt kölcsönöznek a kedvenceknek, és minimális vagy zéró kalóriát tartalmaznak! Kell ennél több, hogy jóízűen nassoljunk otthon? Szerintünk nem!

Tudj meg még többet a Canderel alacsony kalóriás édesítőszereiről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek