Így diétázz, hogy ne legyen belőle hiánybetegség

Sajnos a különböző étrendek veszélyeket rejthetnek magukban, ha nem figyelünk oda megfelelően. Nézzük meg, milyen szabályokat kell betartanunk, ha el akarjuk kerülni, hogy valamilyen hiánybetegség alakuljon ki a diéta során.

Sokan újévkor olyan fogadalmat tesznek, hogy leadnak néhány kilót. Ezt a legegyszerűbben diétázással és mozgással érhetik el. Azonban mindkettő rejthet magában veszélyeket, például hiánybetegségek kialakulásának kockázatát. Leggyakrabban vashiány léphet fel, mivel a különböző diétás étrendek általában vasban szegények, ráadásul az edzés miatt a szervezetünknek több vasra lenne szüksége. Éppen ezért érdemes néhány apróságra odafigyelni, hogy elkerüljük a vashiányos állapotot.

Kattints a képre hogy megtudd, milyen szabályokat kell betartanod!

A legjobb, ha a diéta alatt minden főétkezés során fogyasztunk valamilyen húsételt.

A vörös húsok, például a marha, a bárány vagy a nyúl, különösen jó választások.

Továbbá remek lehetőség a máj vagy a tonhal is. Ha viszont inkább vegán alapanyagokkal pótolnánk a vasat, együnk sok spenótot, mandulát, lencsét vagy tökmagot.

Resztelt pulykamáj vörösborosan

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával ...

Forrásunk volt.


További érdekességek a vegán táplálkozásról:

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!