Büszkeség és balítélet, na meg a puding

Most újra az Austen rajongóknak kedvezünk. Ahogyan előző cikkünkben ígértük, elkészítettünk nektek egy receptet a fantasztikus Dinner with Mr. Darcy című könyvből.

A számtalan remek recept közül nehéz volt válogatni, hiszen csodás sültek, piték és levesek szerepelnek a könyvben. Én mégis úgy döntöttem, hogy egy desszertet fogok elkészíteni.

Nyakunkon a karácsony, ilyenkor jobbnál jobb recepteket kutatunk fel, amelyekkel lenyűgözhetjük a családot és a barátokat, a dobogósok pedig természetesen a gyors, egyszerű és olcsó receptúrák. Ezért esett a választás a pudingra vagy más néven tejkrémre, nevezzük, ahogy akarjuk. Sokan hanyagoljuk ezt a könnyű desszertet, pedig kár kizárni az életünkből. Fontos azonban, hogy semmiképp ne használjuk az előre gyártott tasakos termékeket!

A tejkrém hozzávalói

Ezt a pudingot Mr. Bingley fogyasztotta a Büszkeség és balítéletben- ez az adat azt hiszem, önmagában eléggé inspiráló lehet. A krémes, tejfehér pudinghoz remekül illenek a bogyós gyümölcsök pépesítve, lekvárként vagy csak a krém tetejére halmozva is. Különösen jól hozzá a málna, az eper és a ribizli. Sajnos így télvíz idején a fagyasztott verzióra kell hagyatkoznunk, de felmelegítve, egy kevés fűszerrel megbolondítva szuperfinom ez is. Én ezúttal friss áfonyából készítettem az öntetet, de ahogyan már említettem, a fagyasztott verzió is tökéletesen megteszi.

Alapvetően gyors az elkészítése, mert körülbelül 20 percet vett igénybe az egész procedúra, de elég sokáig kell állni hagyni - a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük a hűtőben vagy az erkélyen. Elkészítése előtt számoljunk ezzel.

Mandula puding recept

Ha Karácsony előtti este összekutyuljuk a tejkrém hozzávalóit, majd épp csak alárottyantunk, formákba öntögetjük, már kész is van. Bármilyen forma megteszi, de a NoSalty webshopban találhattok külön erre a célra készült termékeket is. Habár a képen látható darabok kifejezetten az angol karácsonyi pudinghoz lettek kitalálva, tökéletesen megfelelnek a hagyományos változat szervírozásához is.

Puding tál

Ez a rózsaszín pudingos tálka tökéletes választás, ha szereted az elegáns és egyszerű dolgokat. A pozitív hangulatú felirat nem csak a kedvedet javítja, de segít tartani a tálkát, miközben kevergetsz, vagy kifordítod belőle a pudingot.

Másnap, tálalás előtt, frissiben érdemes elkészíteni hozzá a mártást! A bogyós gyümölcsöket megpároljuk, löttyintünk hozzá egy kevés mézet, fűszerezzük fahéjjal és szegfűszeggel ízlés szerint, és fogyaszthatjuk is! Gyönyörű, klasszikus és elegáns desszert.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...