A számtalan remek recept közül nehéz volt válogatni, hiszen csodás sültek, piték és levesek szerepelnek a könyvben. Én mégis úgy döntöttem, hogy egy desszertet fogok elkészíteni.
Nyakunkon a karácsony, ilyenkor jobbnál jobb recepteket kutatunk fel, amelyekkel lenyűgözhetjük a családot és a barátokat, a dobogósok pedig természetesen a gyors, egyszerű és olcsó receptúrák. Ezért esett a választás a pudingra vagy más néven tejkrémre, nevezzük, ahogy akarjuk. Sokan hanyagoljuk ezt a könnyű desszertet, pedig kár kizárni az életünkből. Fontos azonban, hogy semmiképp ne használjuk az előre gyártott tasakos termékeket!
A tejkrém hozzávalói
Ezt a pudingot Mr. Bingley fogyasztotta a Büszkeség és balítéletben- ez az adat azt hiszem, önmagában eléggé inspiráló lehet. A krémes, tejfehér pudinghoz remekül illenek a bogyós gyümölcsök pépesítve, lekvárként vagy csak a krém tetejére halmozva is. Különösen jól hozzá a málna, az eper és a ribizli. Sajnos így télvíz idején a fagyasztott verzióra kell hagyatkoznunk, de felmelegítve, egy kevés fűszerrel megbolondítva szuperfinom ez is. Én ezúttal friss áfonyából készítettem az öntetet, de ahogyan már említettem, a fagyasztott verzió is tökéletesen megteszi.
Alapvetően gyors az elkészítése, mert körülbelül 20 percet vett igénybe az egész procedúra, de elég sokáig kell állni hagyni - a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük a hűtőben vagy az erkélyen. Elkészítése előtt számoljunk ezzel.
Ha Karácsony előtti este összekutyuljuk a tejkrém hozzávalóit, majd épp csak alárottyantunk, formákba öntögetjük, már kész is van. Bármilyen forma megteszi, de a NoSalty webshopban találhattok külön erre a célra készült termékeket is. Habár a képen látható darabok kifejezetten az angol karácsonyi pudinghoz lettek kitalálva, tökéletesen megfelelnek a hagyományos változat szervírozásához is.
Ez a rózsaszín pudingos tálka tökéletes választás, ha szereted az elegáns és egyszerű dolgokat. A pozitív hangulatú felirat nem csak a kedvedet javítja, de segít tartani a tálkát, miközben kevergetsz, vagy kifordítod belőle a pudingot.
Másnap, tálalás előtt, frissiben érdemes elkészíteni hozzá a mártást! A bogyós gyümölcsöket megpároljuk, löttyintünk hozzá egy kevés mézet, fűszerezzük fahéjjal és szegfűszeggel ízlés szerint, és fogyaszthatjuk is! Gyönyörű, klasszikus és elegáns desszert.