5 eljárás, ami a szerény burgonyából elegáns köretet varázsol

Ha húsok vagy halak kíséretéről van szó, a leggyakrabban talán burgonyaköretet készítünk, hogy mégse árválkodjon az a szegény szelet a tányéron. A krumplit megannyi különböző formában bevethetjük, azonban, ha tényleg nagyot akarunk alkotni, adjunk egy esélyt az alábbi elegáns recepteknek!

A burgonyaköretek világában is beszélhetünk egyfajta hierarchiáról – ha azt vesszük figyelembe, hogy melyik krumplis recept mennyi munkát igényel és emellett milyen eleganciaszintet képes hozni, például szépen kialakul egy rangsor. Nyilván köznapokon beérjük az egyszerű petrezselymes (sőt, egyszerűen csak a főtt) krumplival, de azért vasárnapokra már csak-csak elkészül egy adag püré. A jeles alkalmak és ünnepek menüi pedig gyakran felvonultatnak egy kifejezetten elegáns burgonyaköretet, ami ugyan macerásabb, azonban a belefektetett időt és energiát kamatostul visszafizeti. Ismerjük meg ezeket mind!

Nézd meg galériánkban az igazán elegáns burgonyaköretek receptjeit!

További csodás burgonyaköret-receptek:

Medvehagymás burgonyagombóc

A tiktokos burgonyareceptek mindig nagy sikert aratnak. A mostani, legújabb burgonyaételt (ami vírusként terjed az interneten) pedig még szórakoztató is elkészíteni. Ezek az újonnan ...

Parmezános mini sült burgonyák

Ez a recept tipikus TikTok-recept: egyszerű, gyors és finom. Alapvetően parmezánnal sült, apró szemű, gazdagon fűszerezett, belül puha, kívül pedig ropogós burgonyáról van szó, mely ...

Ecetes-olívás tört burgonya

A legtöbben vajjal szoktuk dúsítani a tört burgonyát és a burgonyapürét, pedig érdemes kipróbálni olívaolajjal is, mert egészen zseniális! Egy görög gasztrobloggernél láttam ezt a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai ötletekért olvass tovább:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...