Anno ha a családban gyors és kiadós vacsorára vágytunk, bedobtunk pár adag krumplit az olajba, aztán mindenki a kedvére ette majonézzel, ketchuppel, vagy csak úgy magában.
Mióta elköltöztem otthonról – jó pár éve – nem sütöttem ilyesmit a saját konyhámban. Egyrészt mert utálom az olajszagot a lakásban - amit hiába szellőztetek ki, még órákkal később is érzem -, másrészt mert úgy gondolom, túl laktató fogás estére. Viszont a gyorsan elkészíthető és egyszerű ételek egyike, és persze van úgy, hogy a hó végén már csak az alapélelmiszerek vannak a konyhában.
Bár még nincs hó vége, nálam mégis alig volt itthon rendes kaja aznap, de lusta voltam lemenni a boltba, így azon töprengtem, mit is készíthetnénk az otthon található alapanyagaimból, ami krumpliból, tojásból, vajból, tejből, gombából, meg egy fél csokor petrezselyemből állt.
Ekkor jött az ötlet, hogy hercegnőburgonyát készítek, de nem köretként hús mellé, hanem valami mártogatóssal! Úgy éreztem, jár nekünk ezen a hideg téli estén egy kis dekoratív és ízletes jutalomfalat. S mivel nemrég Francitól – webshopunk felelősétől – kaptam ezt-azt, végre használhattam is a tőle kapott dekorációs tollkészletemet.
Hogy mire? Hát igen, eredetileg valószínűleg ezt az eszközt tortadíszítésre szánták, de az egyszemélyes háztartásomban éppen megfelelő mennyiségű kis krumplihalmot tudtam belőle kinyomni. (Na jó, kétszer azért utántöltöttem.) Persze készíthettem volna bármilyen tasakból kinyomva is a hercegnőburgonyát, de akkor nem lett volna ilyen szép mintázata.
Nagyon megszerettem ezt az kis kütyüt, mert öt különböző mintázatú fej között dönthettem. Persze van közte olyan apró lyukú, amit valóban inkább csak díszítésre használhatok majd, de alig várom, hogy kipróbálhassam azt is. Egy kicsit újra gyereknek érezhettem magam, ahogy álltam kezemben ezzel az újra tölthetős filccel.
Kényelmes a fogása, és nagyon egyszerű vele bánni, valóban gyorsan varázsolhatunk vele mesés étkeket, például ha vendégek jönnek, vagy csak valami különlegesre vágynánk a szürke hétköznapokban.Persze ha nagyobb mennyiségben készítenénk el a hercegnőburgonyát, vagy habcsókot - igazából bármit - , akkor célszerűbb egy nagyobb habzsákot választani az elkészítésükhöz. De webshopunkban ehhez is találtok megfelelő eszközt, ugyanilyen öt darabos cserélhető fejjel, mint az előbbi. Mindkettővel egyaránt könnyű bánni, emellett nagyon egyszerű a tisztántartásuk.
Nem egy nagy ördöngösség az elkészítése, cserébe nagyon finom, és sok mindennel kombinálhatjuk. Ahogy már említettem, ehetjük köretként, de egy egyszerű mártás is tökéletes választás mellé, legyen az egy jó kis kéksajtos, fokhagymás vagy épp gombás – ahogyan én is készítettem. Ezeket aztán ehetjük mellé hidegen vagy melegen egyaránt - tökéletes fogás lesz így is, úgy is.
Nemrég betévedtem egy indiai boltba, ahol egy órán keresztül csak a fűszereket, ételeket csodáltam. Ott találtam előre elkészített, dobozos formában rá erre az ételre. Gyorsan leírtam ...
Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy nem tudtam képet készíteni róla. A másodiknál gyorsabb voltam, de ez is gyorsan eltűnt. Unokaöcsém megkóstolta, és még jó sokszor ...
Máshol ezt az ételt általában a vasárnapi húsleves húsához eszik, én azonban ezt mindig leves helyett eszem, annyira imádom... Anyutól tanultam-recept következik.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
A őszi-téli időszak beköszöntével mindenkinek jól tud esni valamiféle szezonális édesség, és ahogy közelednek az ünnepek, úgy kerül egyre több finomságba a sütőtök, a dió vagy a narancs. Ezeket az alapanyagokat bizony nagyon változatosan és sokszínűen fel lehet használni, akár édes akár sós fogásokhoz is!
Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...
Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...
Puha, krémes sajttortakockák sütőtökpürével, fűszerrel, narancslikőrős karamellel és pekándióval. Ez a recept meglehetősen egyszerű, viszont mindenképp érdemes sütés közben ...
A magyar egy praktikus nép, még ha olykor lustaságra hajlamos is – de isten áldja ezt a hozzáállását, ha olyan isteni receptek születnek miatta, mint a klasszikus rongyos kifli.
A sütőtököt ezer és egyféleképpen fel lehet használni, akkor is, ha csak süteményekről van szó. Elő a legnagyobb tepsivel, és készüljenek a sütőtökös finomságok!
A népi gyógyászat régóta ismeri, napjainkban mégis perifériára szorult gyógynövény a pitypang. A virág minden része gyógyító hatású, ideje vele megismerkedni!
A Nemzetgazdasági Minisztérium fogyasztóvédelmi ellenőrzésének köszönhetően lehullt a lepel arról, hogy miért romlik az ételkiszállító cégek szolgáltatásának minősége, és hogy miért érkezik gyakran teljesen kihűlve a rendelt étel.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...