Burgonyagombóc-készítés csapatban

A Konyhafőnök mai adásában párban dolgoztak a versenyzők. A legjobb burgonyagombócokat Ambrus és Mózes készítette, nem is akárhogyan: háromféle töltelékkel.

Mózes és Ambrus töltött burgonyagombócai

A kép illusztráció

Hozzávalók

A gombóctésztához:

A töltelékhez:

  1. apróra vágott zöldségek, szardella és sonka
  2. fetás-parajos fűszerezett keverék
  3. lepirított, fűszerezett darált sertéshús

Elkészítés

Gombóc elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és áttörjük, közben hagyjuk hűlni.

A tojást összekeverjük az apróra tört burgonyával, hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk, és 9 részre vágjuk.

Töltelék elkészítése:

  1. Az apróra vágott zöldségeket olívaolajon megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Aprított szardellát és sonkát adunk hozzá, ha elkészült.
  2. A spenótot megpároljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a fetával.
  3. A darált húst olívaolajon megpároljuk, sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük.
  4. Végül a tésztákat megtöltjük, jól összenyomkodjuk, és lobogó forró vízben kifőzzük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!