Burgonyagombóc-készítés csapatban

A Konyhafőnök mai adásában párban dolgoztak a versenyzők. A legjobb burgonyagombócokat Ambrus és Mózes készítette, nem is akárhogyan: háromféle töltelékkel.

Mózes és Ambrus töltött burgonyagombócai

A kép illusztráció

Hozzávalók

A gombóctésztához:

A töltelékhez:

  1. apróra vágott zöldségek, szardella és sonka
  2. fetás-parajos fűszerezett keverék
  3. lepirított, fűszerezett darált sertéshús

Elkészítés

Gombóc elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és áttörjük, közben hagyjuk hűlni.

A tojást összekeverjük az apróra tört burgonyával, hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk, és 9 részre vágjuk.

Töltelék elkészítése:

  1. Az apróra vágott zöldségeket olívaolajon megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Aprított szardellát és sonkát adunk hozzá, ha elkészült.
  2. A spenótot megpároljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a fetával.
  3. A darált húst olívaolajon megpároljuk, sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük.
  4. Végül a tésztákat megtöltjük, jól összenyomkodjuk, és lobogó forró vízben kifőzzük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...