Mózes és Ambrus töltött burgonyagombócai
Hozzávalók
A gombóctésztához:
- 1 kg burgonya
- 1 db tojás
- 25 dkg finomliszt
- só, bors ízlés szerint
A töltelékhez:
- apróra vágott zöldségek, szardella és sonka
- fetás-parajos fűszerezett keverék
- lepirított, fűszerezett darált sertéshús
Elkészítés
Gombóc elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és áttörjük, közben hagyjuk hűlni.
A tojást összekeverjük az apróra tört burgonyával, hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk, és 9 részre vágjuk.
Töltelék elkészítése:
- Az apróra vágott zöldségeket olívaolajon megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Aprított szardellát és sonkát adunk hozzá, ha elkészült.
- A spenótot megpároljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a fetával.
- A darált húst olívaolajon megpároljuk, sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük.
- Végül a tésztákat megtöltjük, jól összenyomkodjuk, és lobogó forró vízben kifőzzük.