Büntetlen örömök

Édességrajongók, figyelem! Az állandó kísértés-bűnbeesés harcnak vége! Ma már sok egészséges édesítőszer közül választhatunk, így régi kedvenc desszertjeinket is újra gondolhatjuk!

Mosolycsalogató szeletek

Köznapi nevén “csokidrazsés-paradiós szeletek”. Felháborító, milyen pocsék egy elnevezés. ;) EZ a mennyei keksz alapú torta ugyanis - piteformába gyömöszkölve - a legdepisebb ...

Az édességet szinte mindenki szereti, ebben talán nincs is vita. Van, aki kevésbé édesszájú, de egy jól eltalált süti vagy finom csoki látványának kevesen tudunk ellenállni. A desszertmániának és nassolásnak azonban megvan a böjtje, a szervezetünk előbb-utóbb fellázad a sok cukor ellen és pluszkilók/betegség képében jelzi, hogy valami nincsen rendben. Szerencsére ma már vannak alternatívák, melyekkel ha nem is mértéktelenül, de az elhízás fenyegető réme nélkül élvezhetjük az ízeket.

Xilittel készült receptjeinket itt találod >>

Narancsos-kávés trüffel

A "sima" trüffeleken kívül készítettem még ízesítetteket is. Azonban nemcsak ízében és formájukban különböznek ezek a trüffelek, hanem az elkészítésükben is. (75 %-os Venchi ...

Bécsi almás rétes

Nem hallottam erről a finomságról egészen addig, míg végig nem lapoztam szakácskönyvtáram legújabb egyedét, a Desszertek c. süteményeskönyvet. Első látásra szerelemből másnapi ...

A sütés során helyettesíthetjük a kristálycukrot a következőkkel: nyírfacukor (xilit), méz, sztívia, nádcukor. Ezek az édesítők kevesebb energiát tartalmaznak a hagyományos répacukorral szemben, így kevésbé terhelik meg a szervezetet fölösleges kalóriákkal és kisebb mennyiség is elegendő belőlük a kívánt eredmény eléréséhez. Mutatunk pár receptet, melyek alternatív édesítőkkel elkészítve ugyanolyan jól sikerülhetnek, a különbséget csak a nadrágunk bőségén fogjuk megérezni – pozitív irányban!

Nádcukorral készült receptek >>

Cukormentes amerikai palacsinta

Az elmúlt hónapokban számos tojásmentes palacsinta receptet próbáltam ki, mindegyik borzalmas lett, nem is merem összeszámolni, mennyi pénzt dobtam ki az ablakon liszt formájában... Aztán ...

Jeruzsálemi túrótorta

Sütöttem már berlini túrótortát, meg akad az oldalon New York-i is (sajt vagy túró, egyre megy...), de most végre eljött az ideje egy szentföldi kitérőnek. Már rég szemeztem a ...

Tankolj fel paradicsomból! >>

Expressz finomság: reform palacsinta >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...