Buli a szádban - Itt az ehető lufi!

Egy szuper elegáns chicagói étteremben 2012-óta szerepel a menün az ehető lufi. Hogyan készül?  

A chicagói 3 Michelin-csillagos Alinea étteremben 2012-óta szerepel a menün egy nem mindennapi fogás. Az ehető lufi Mike Bagale-nak, az étterem konyhafőnökének a találmánya - írja az Eater.

Olvasztott zöld almás cukorból a szakácsok közepes méretű lufikat fújnak, és egy szárított almából készített "zsínórral" kötik el ennek a fura szerzetnek a száját. A lufikban nem levegő, hanem hélium van, így nem csupán lebegnek, de aki beleharap, az "törpicsekhangon" fog megszólalni.

Bagale igen büszke találmányára: "Ilyet még senki se csinált". Azóta azonban a torontói Edible Balloons névre hallgató cég is beszállt ebbe az üzletbe, és rendezvényekre is szállítják ezt a furcsa finomságot.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

4+1 ínycsiklandozó gasztro köszönőajándék esküvőre

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...