Az ország nagy múltú termálfürdői közül Bükfürdő az egyik leghíresebb. Hatvanévnyi szoros kapcsolat fűzi össze a vizet és a várost. A gyógyvíz felfedezése igen kalandosan zajlott. 1957-ben kőolajkeresés közben derült ki, mi is történik a település alatt: egészen egyszerűen a felszínre robbant a termálvíz, és közel 70 méteres magasságban lőtt a magasba. Úgy tartja a szóbeszéd, hogy olyan hangzavart csapott, hogy a település lakói nem is értették egymás szavát.
Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található Bükfürdő ma már az ország negyedik legkedveltebb úti célja. Mi most megmutatjuk nektek, hol érdemes egy jót enni, ha Bükfürdőt választjátok!
Aurora Étterem:bár nem a fürdő szomszédságában van, de ha klasszikus, mégis nagy gonddal és szeretettel készült, rendes magyar ételt szeretnétek enni, mindenképp érdemes ellátogatni ide. Kedvencünk a Zsiványbuksza fantázianevű fogásuk volt, hiszen semmi se lehet rossz, ami sajttal és sonkával van töltve, majd ki van rántva.
Ha kellemesen lubickoltatok egyet a Bükfürdő Thermal & Spa valamelyik medencéjében, akkor érdemes a fürdő melletti egységek közül aPéter Büfében kajálni. A tulaj (Péter) maga is a pult mögött áll, és két kézzel szórja a lángosokat. Mert ugye a lángos - mint tudjuk - elengedhetetlen strandkellék, csak úgy, mint a gyékényszőnyeg. Péteréknél amúgy nem csak klasszikus, hanem modern fogásokat is próbálhattok: ajánljuk tőlük a humuszos szendvicset, amit még egy kis savanyított hagymával is feldobtak.
A Fürdő Étterem már jóval komolyabb kategóriát visz. A hegyi vadászházra hajazó belső térben hatalmas trófeák között olyan isteni őzgerincet ettünk, hogy egy-két könnycsepp tuti legördült közben az arcunkon.
Ezek után nagy mellénnyel sétáltunk be a Gyógy-Bor Napokra avagy a Büki Gasztrofesztiválra, ami a város legnagyobb nyári eseménye.A minőségi magyar borok, zenék és a helyi ízeket bemutató fesztivál a gasztronómia találkozási pontja. De nemcsak a környékről érkeztek résztvevők, mi például nagyon jót mulattunk egy erdélyi csapattal, akikkel karöltve székely különlegességekkel és egy jófajta cseresznyepálinkával is megismerkedtünk. Utóbbival kapcsolatunk pár perc alatt igen szoros lett...