Bükfürdő nemcsak a fürdője miatt kihagyhatatlan - Remek programlehetőségeket mutatunk

Bükfürdő remek lehetőségeket kínál akkor is, ha nemcsak fürödni szeretnének az odalátogatók, hanem más fantasztikus élménnyel is gazdagodni szeretnének. (X)

A Bükfürdői termálfürdő egy szerencsés véletlennek köszönheti felfedezését: 1957-ben kőolajkeresés közben derült ki, mi is történik a település alatt: egészen egyszerűen a felszínre robbant a termálvíz, és közel 70 méteres magasságban lőtt a magasba. Azóta szoros kapcsolat fűzi össze a vizet és a várost.

Csobbanás a kánaánba

A fürdő fantasztikus lehetőséget kínál, hiszen számos gyógyvizes, sportolásra alkalmas, családi, illetve gyermekmedencével várják a látogatókat. A fantasztikus szabadtéri csúszdakomplexum négy pályából áll, felejthetetlen élményt nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A megszokott csúszdás, hintás, mászókás játszóterek mellett egy különleges spray park is várja a legkisebbeket. Emellett az Acapulco nevezetű családi medencében, vihar- és ugróöböl, gyermekhullámöböl teszi még izgalmasabbá a fürdőzést.

Több csúszdát is kipróbálhatunk a fürdő területén

A rengeteg fürdős élmény mellett, más, izgalmas programok várják az odautazókat. Most ezeknek jártunk utána!

Különleges gasztroélmények

A fürdő területén emlékezetes gasztrokalandokban vehetünk részt. A BISTRO 1-ben a megszokott strandételek mellett, mint például a rántott hús vagy a füstölt kolbász, olyan izgalmas fogásokat is kipróbálhatunk, mint a vasi totyogós palacsinta, bazsalikomos málnával vagy a grillezett camembert pirított zöldségekkel.

A megszokott strandételek mellett különleges fogásokat is megkóstolhatunk

A fantasztikus ételekről Mezei Zoltán főszakács gondoskodik, aki olyan neves kitüntetésekkel bír, mint a Szakács Olimpia Erfurt bronzérem, továbbá a Szakács Világkupa Luxemburg bronzérem. A séf és csapata naponta megújuló menüvel, szezonálisan változó a'la carte étlappal, és süteményajánlatokkal várja a látogatókat.

Mi egy főételt – rozéra sült kacsamellet, chilis-epres kacsaraguval, sült kacsamájjal, zellerpürével, zöldborsókrémmel, pirított burgonyával és sült hagymával, – illetve egy desszertet – bazsalikomos, epres joghurtkrémet – próbáltunk ki, amikor ott jártunk.

Kiváló desszerteket kóstolhatunk

Száguldás a környéken

A strand nyári bejáratánál található Turinform irodában helyi termelőktől vásárolhatunk különböző borokat, mézeskalácsot, lekvárokat és egyéb finomságokat. Az irodában továbbá lehetőségünk van az eredeti kerékpárokon kívül gyermek kerékpárokat, női és férfi elektromos kerékpárokat, kerékpár utánfutót, kiránduló kézikocsit és elektromos rollert bérelni, melyekkel bebarangolhatjuk a környék látványosságait. Mi az utóbbit próbáltuk ki, ami fantasztikus élményt jelentett számunkra.

Akár egy picike emléket is hazavihetünk

Ha ti is szeretnétek hasonló élményeket átélni, mindenképpen látogassatok el Bükfürdőre!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...