„Június végéig lehet még nevezni a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára meghirdetett Budapest 150 Torta pályázatra" – írja a Sokszínű Vidék.
Kötelező alapanyagokat is fel kell használni a pályaművekben
A Budapest 150 nevű verseny szabályzata értelmében az alábbi minden csoportból egy alapanyagot kötelezően fel kell használni a pályaművekben:
- A Pest csoport alapanyagai a XIX. századi budapesti cukrászdák kínálatában megtalálható hozzávalók közül kerültek ki. Ezek közé tartozik: a csokoládé, a gránátalma, az ananász, a pisztácia, a narancs és a füge.
- A Buda csoport hozzávalói a Budapesten és környékén termő jellegzetes alapanyagok, mint a szőlő, a mandula, a sárgabarack, a mogyoró, a gesztenye és a dió.
- Az Óbuda csoportba pedig az 1870-es és 1880-as évek olyan jellegzetes fűszerei kerültek, mint a vanília, a rózsa, az ánizs, az ibolya, a kávé és a citrom.
A kötelező elemeken felül az ipartestület további alapanyagokat is felhasználásra ajánl: nugátok, likőrök, eper, málna, grillázs, marcipán, író, őszibarack, birsalma, ribizli, cseresznye vagy meggy.
A következő alapanyagok használata azonban tilos: aromák, ét-, tej- és fehér bevonók, növényi hab, margarin, egészségre ártalmas mesterséges adalékanyagok, modell burkolóanyag és mesterséges ételszínezékek.
A pályázatra jelentkezhetnek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások és vendéglátóipari szakképző iskolák. Magánszemélyek nevezését azonban nem tudják fogadni. A pályázók maximum két termékkel nevezhetnek.
A nyertes pályamunkát november 17-én, Budapest egyesítésének évfordulóján kóstolhatja meg először a közönség.
„A pályázatra június 30-ig várják a nevezéseket. A nevezés részleteiről a www.cukraszat.net oldalon lehet tájékozódni" – olvasható a cikkben.
Még több friss hír: