Olyan fővárosi helyeket mutatunk, ahol a kötelező felvonások mellett többféle ünnepi étellel kedveskednek a főzni nem akaróknak vagy nem tudóknak. 8 éttermet ajánlunk Budapestről.
- Remegős kocsonya és még 14 fogás mindenki Náncsi nénijétől
Náncsi nénire minden ünnepen számíthatunk. Ezen a karácsonyon is olyan hosszú kínálattal készült a legendás budai nagyvendéglő, hogy aki egyáltalán nem szeretne a konyhában fáradozni, egy színes menüt állíthat össze az étterem karácsonyi elviteles étlapjáról. A kötelező darabok mellett tatárbifsztek és lazactatár, egész báránycsülök és egészben sült libamájas fasírt is a szortimentben.
Infó: a megrendeléseket legkésőbb december 18-ig adhatjuk le..
- Szépilona karácsonya
A közelmúltban újjáéledt Szépilonából egy komplett hagyományos vacsorát szolgálhatunk fel otthon. Ünnepi ételsoruk egyszerre tradicionális és elegáns: a bajai halászlé mellett fácánlevest, a töltött káposztán kívül konfitált kacsacombot is kínálnak karamellizált hagymás tört burgonyával, lassan sült birsalmával és párolt-töltött lilakáposztával, a karácsonyi traktát pedig mákos gubával zárhatjuk.
Infó: a Szépilonában egészen december 20-ig leadhatjuk a rendeléseinket.
- Nem csak olaszul tud jól az Alessio
Egy közönségkedvenc helyre akkor is számíthatunk halászlé-töltött káposzta vonalon, ha az ő profiljuk a közérthető olasz konyha. Olyan egyszerű, de nagyszerű ajánlatokkal álltak el az ünnepekre, mint a halkocsonya (!), a libamáj zsírjában, a spenótos lazacfilé vagy a karácsony egyik nagy slágere, a flódni. Csak lazán, sallangmentesen, ízesen, Alessio-módra.
Infó: december 19-ig adhatjuk le a megrendelésünket, és az ételek szenteste napján vehetők át.
- Csak elegánsan: Porcellino Grasso Ristorante
A budai törzshely karácsonykor is megmutatja, miért is közönségkedvenc. Valljuk be, igencsak elegáns szarvasgombás őzpástétomot, levelestésztában sült lazacot és whiskys birslekvárral kísért ropogós kacsacombot prezentálni a családi karácsonyon: a Porcellino minden évben megbízható partner ebben, akárcsak “Hugi mascarponés kalácsában.”
Infó: egységesen december 24-én délelőtt lehet elmenni személyesen az elkészült ételekért, hogy frissen kerülhessen az ünnepi asztalra.
- Örök klasszikusok a Cafe 57-ből
Szintén II. kerületi bázis a Cafe 57, amely csak a nevében csak kávézó. Reggelizőhely, étterem, bár, találkozóhely, akikre olyan biztosan számíthatunk karácsonykor is, mint egy jól főző nagymamára. Ha nem a szokatlanabb fogásokra szavazunk, hanem egy igazi hagyományos menüre, tőlük hozhatunk többek között kocsonyát, Újházy tyúkhúslevest, libamájat zsírjában, zserbót és bejglit is.
Infó: a Cafe 57-ből nem csak karácsonykor, hanem egész decemberben elhozhatunk ünnepi menüt.
- Harcsatepertő és Dorozsmai molnárponty a Czakó Kerttől
A Czakó Kert hozza a stílusát az ünnepi menüben is: hagyománytisztelet, magyar ízek közhelyesség és biztonsági játék nélkül. Végre egy kiemelkedő étterem, ahol haltepertőt (harcsából!), valamint a csuszatésztával készülő, remek retró egytálételt, Dorozsmai molnárpontyot is kóstolhatunk. A vegákra és vegánokra is gondoltak a citromfűmártással kínált “sütőtök steakkel”, a sejtelmes bejglivariációk mögött pedig Réti -Szilágyi Márti cukrász kreativitása rejlik.
Infó: az időpontokról és további részletekről kérdezzétek az éttermet!
- Meleg szívvel, hidegen a Szaletlyből
Zugló új kedvence, a Szaletly más formában készül az elvitelre, mint a többiek. Hidegen, vákuumzacskóba csomagolva adják át az ételeket, amelyek akár az étterem bemutatkozása is lehetnének, hűen visszaadják a Szaletly kulináris hitvallását. A kocsonya megyaszói mangalicából, a tatár bifsztek fűvel táplált ír Angus-marha-bélszínből készül, a pecsenye-kacsamáj zsírjában konfitálva, madagaszkári borssal fűszerezve. Hagyományos ételek, extra alapanyagok és készítési módok az ünnepi asztalra.
Infó: az étterem webshopjából megrendelhetőek a kiválasztott ételek és italok.
- Akasztói szikiponty és mézes mangalica a Larustól
A MOM melletti Gesztenyéskert éttermére, a Larusra minden év karácsonyán számíthatunk. A konyha törekvése a legjobbra egyértelmű: Magyarország egyik csúcsalapanyagából, az akasztói szikipontyból főzik a halászlevet, és olyan ízekben gazdag ínyencfogások sorából választhatunk – a teljesség igénye nélkül –, mint a kacsamáj terrine fügével, gesztenyével és narancsos kaláccsal vagy az omlós kacsacomb meggyes lilakáposztával és édesburgonya-pürével.
Infó: a cikkben szereplő éttermek közül ők vállalták a legkésőbbi megrendelés-leadást, egészen december 22-e délig befuthatnak a kéréseink.
Szerző: Haranghy Orsi
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezek a cikkek is segíthetnek az ünnepi készülődésben: