8 budapesti étterem, ahonnan a teljes karácsonyi menüt megrendelheted

A legtöbb étteremben biztosra mennek, és elsősorban a halászlé-töltött káposzta-bejgli tengelyen mozog az elviteles karácsonyi menü. Na de nem mindenhol! 8 szuper helyet ajánlunk, ahonnan bátran rendelhettek izgalmas ünnepi menüt.

Olyan fővárosi helyeket mutatunk, ahol a kötelező felvonások mellett többféle ünnepi étellel kedveskednek a főzni nem akaróknak vagy nem tudóknak. 8 éttermet ajánlunk Budapestről.

  • Remegős kocsonya és még 14 fogás mindenki Náncsi nénijétől

Náncsi nénire minden ünnepen számíthatunk. Ezen a karácsonyon is olyan hosszú kínálattal készült a legendás budai nagyvendéglő, hogy aki egyáltalán nem szeretne a konyhában fáradozni, egy színes menüt állíthat össze az étterem karácsonyi elviteles étlapjáról. A kötelező darabok mellett tatárbifsztek és lazactatár, egész báránycsülök és egészben sült libamájas fasírt is a szortimentben.

Infó: a megrendeléseket legkésőbb december 18-ig adhatjuk le..

  • Szépilona karácsonya

A közelmúltban újjáéledt Szépilonából egy komplett hagyományos vacsorát szolgálhatunk fel otthon. Ünnepi ételsoruk egyszerre tradicionális és elegáns: a bajai halászlé mellett fácánlevest, a töltött káposztán kívül konfitált kacsacombot is kínálnak karamellizált hagymás tört burgonyával, lassan sült birsalmával és párolt-töltött lilakáposztával, a karácsonyi traktát pedig mákos gubával zárhatjuk.

Szép Ilona / forrás

Infó: a Szépilonában egészen december 20-ig leadhatjuk a rendeléseinket.

  • Nem csak olaszul tud jól az Alessio

Egy közönségkedvenc helyre akkor is számíthatunk halászlé-töltött káposzta vonalon, ha az ő profiljuk a közérthető olasz konyha. Olyan egyszerű, de nagyszerű ajánlatokkal álltak el az ünnepekre, mint a halkocsonya (!), a libamáj zsírjában, a spenótos lazacfilé vagy a karácsony egyik nagy slágere, a flódni. Csak lazán, sallangmentesen, ízesen, Alessio-módra.

Infó: december 19-ig adhatjuk le a megrendelésünket, és az ételek szenteste napján vehetők át.

  • Csak elegánsan: Porcellino Grasso Ristorante

A budai törzshely karácsonykor is megmutatja, miért is közönségkedvenc. Valljuk be, igencsak elegáns szarvasgombás őzpástétomot, levelestésztában sült lazacot és whiskys birslekvárral kísért ropogós kacsacombot prezentálni a családi karácsonyon: a Porcellino minden évben megbízható partner ebben, akárcsak “Hugi mascarponés kalácsában.”

Infó: egységesen december 24-én délelőtt lehet elmenni személyesen az elkészült ételekért, hogy frissen kerülhessen az ünnepi asztalra.

  • Örök klasszikusok a Cafe 57-ből

Szintén II. kerületi bázis a Cafe 57, amely csak a nevében csak kávézó. Reggelizőhely, étterem, bár, találkozóhely, akikre olyan biztosan számíthatunk karácsonykor is, mint egy jól főző nagymamára. Ha nem a szokatlanabb fogásokra szavazunk, hanem egy igazi hagyományos menüre, tőlük hozhatunk többek között kocsonyát, Újházy tyúkhúslevest, libamájat zsírjában, zserbót és bejglit is.

Infó: a Cafe 57-ből nem csak karácsonykor, hanem egész decemberben elhozhatunk ünnepi menüt.

  • Harcsatepertő és Dorozsmai molnárponty a Czakó Kerttől

A Czakó Kert hozza a stílusát az ünnepi menüben is: hagyománytisztelet, magyar ízek közhelyesség és biztonsági játék nélkül. Végre egy kiemelkedő étterem, ahol haltepertőt (harcsából!), valamint a csuszatésztával készülő, remek retró egytálételt, Dorozsmai molnárpontyot is kóstolhatunk. A vegákra és vegánokra is gondoltak a citromfűmártással kínált “sütőtök steakkel”, a sejtelmes bejglivariációk mögött pedig Réti -Szilágyi Márti cukrász kreativitása rejlik.

Czakó kert / forrás

Infó: az időpontokról és további részletekről kérdezzétek az éttermet!

  • Meleg szívvel, hidegen a Szaletlyből

Zugló új kedvence, a Szaletly más formában készül az elvitelre, mint a többiek. Hidegen, vákuumzacskóba csomagolva adják át az ételeket, amelyek akár az étterem bemutatkozása is lehetnének, hűen visszaadják a Szaletly kulináris hitvallását. A kocsonya megyaszói mangalicából, a tatár bifsztek fűvel táplált ír Angus-marha-bélszínből készül, a pecsenye-kacsamáj zsírjában konfitálva, madagaszkári borssal fűszerezve. Hagyományos ételek, extra alapanyagok és készítési módok az ünnepi asztalra.

Szaletly / forrás

Infó: az étterem webshopjából megrendelhetőek a kiválasztott ételek és italok.

  • Akasztói szikiponty és mézes mangalica a Larustól

A MOM melletti Gesztenyéskert éttermére, a Larusra minden év karácsonyán számíthatunk. A konyha törekvése a legjobbra egyértelmű: Magyarország egyik csúcsalapanyagából, az akasztói szikipontyból főzik a halászlevet, és olyan ízekben gazdag ínyencfogások sorából választhatunk – a teljesség igénye nélkül –, mint a kacsamáj terrine fügével, gesztenyével és narancsos kaláccsal vagy az omlós kacsacomb meggyes lilakáposztával és édesburgonya-pürével.

Larus Étterem / forrás

Infó: a cikkben szereplő éttermek közül ők vállalták a legkésőbbi megrendelés-leadást, egészen december 22-e délig befuthatnak a kéréseink.

Szerző: Haranghy Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is segíthetnek az ünnepi készülődésben:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...