Buda titkos kertje ezentúl izgalmas mexikói ételeket és pazar söröket is kínál

Buda egyik legszórakoztatóbb titkos kertje megújult kínálattal és programokkal tért vissza. aMajomhoz a nyári napok legmenőbb színtere lehet, kibővült térrel, mexikói streetfood truckkal és rengeteg programmal, a Városmajorban.

Pont egy éve nyitotta ki először kapuit a Városmajor összefüggő zöld lombjai között Buda titkos kertje, aMajomhoz. A közösségi élet meghatározó színtere lett az örökségvédelmi épületet körbeölelő udvar, idén nyáron pedig emelték a tétet: új térrel, több mint 20-féle sörrel bővült,  de közösségi programsorozat és egy igazi mexikói streetfood truck is helyet kap majd.

aMajomhoz

aMajomhoz felrázta az alvó Budát: tavaly robbant be a köztudatba a titkos jelzővel illetett kert, ami már a nyitás napján teltházzal kezdte a nyári szezont.

Bár tavaly még csak próba jelleggel indultak, mégis hamar bebizonyították, hogy hatalmas kereslet van a budai oldalon a minőségi közösségi helyekre. Az idei szezonban pedig az az ígéret, hogy a nagy igényt nagyobb élménnyel fogják fokozni, ezt pedig bőven hozza aMajomhoz.

Gin tonic és friss, pasztörizálatlan Pilsen egyenesen Csehországból

A nagy sikerre való tekintettel visszatért aMajomhoz, ahol mint megszoktuk, egy este és pult sem ugyanolyan. A legjobb minőségű magyar és nemzetközi gin és tonic kínálat mellett – melyre még nagyobb hangsúlyt fektettek – az idei szezonban debütál a külföldön már nagy trendnek örvendő tequila tonic is, emlékezetessé téve a kalandos nyári estéket.

20 féle sörfajtával várnak

Az italkínálat bővülése pedig nemcsak a long drinkekre, hanem a malátás-komlós, szén-dioxidban dús, alkoholtartalmú italokra is kiterjed: megnyitották ugyanis Buda titkos kertjének hátsó részét, amelynek köszönhetően nemcsak megduplázták az udvar befogadóképességét, de a szortiment több mint 20 féle sörfajtával is kiegészül. Hatféle sör lesz csapon, dupla ennyi üveges formában is kikérhető, a sörszakértőknek és -kedvelőknek pedig igazi kuriózum lesz a külön sörtankon csapolt friss, pasztörizálatlan Pilsner Urquell. A Szimpla kert után Budán egyedül itt tudjuk megkóstolni a réztartályokban, egyenesen Csehországból érkező, előre nem hőkezelt Pilsnert. Érdekessége a csapolás technikájában, harmonikus és friss ízében rejlik, ami a sörfogyasztás élményét teljesen új szintekre emeli.

A mexikói streetfood legjava a La Cabina kínálatában

Újdonságként jelentkezik aMajomhoz gasztro részében a Burger Market mellé leparkolt La Cabina truck-ja is. Tradicionális mexikói ételek streetfood csavarral, ezt kínálja a Tereza “kistestvére”, ahol hamisítatlan burritókat, nachos tálakat és tacot is kérhetünk már.

Vátlozatos programkínálat

A kert célja, hogy folyamatosan mozgásban és változásban tartsák gasztróegységeiket, így a tervek szerint a későbbiekben kifejezetten sörhöz passzoló ételek is elérhetőek lesznek.

Hétvégi borvásár, EB szurkolás és tematikus esték, vagyis tényleg egy esténk sem lesz ugyanolyan

Az új SÖRKERT a kulináris élvezetek mellett teret ad a nagyobb szabású élő koncerteknek is, de a hely célja, hogy minden hétvégén tematikus eseményekkel, vásárokkal és workshopokkal is megtöltsék az udvart. Ebből természetesen nem marad ki a fociszurkolók várva várt eseménye, a foci EB sem, amelyet élőben hideg sörökkel és italokkal nézhetünk végig.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...